Okončana konferencija o edukaciji i rehabilitaciji

Okončana konferencija o edukaciji i rehabilitaciji Izvor: N1

U Sarajevu je u protekla tri dana održana konferencija na temu "Multidisciplinarni pristupi u edukaciji i rehabilitaciji" u kojoj je učestvovalo preko 150 učesnika iz Bosne i Hercegovine, regiona i SAD-a.

Predstavljeno je oko 60 stručnih i naučnih radova iz oblasti specijalne edukacije i rehabilitacije.

Selmir Hadžić, predsjednik udruženja defektologa Kantona Sarajevo kazao je kako je navedena konferencija od velikog značaja.

"Značaj ove konferencije je višestruk. Prije svega, što se po prvi put jedna ovakva konferencija iz ove oblasti dešava u Sarajevu, što nam je već duže vrijeme programski cilj, i jer smo uspjeli na jednom mjestu okupiti eminentne stručnjake iz ove oblasti - kako regiona, imali smo i jednog gosta iz SAD-a. Na jednom mjestu smo mogli razmjeniti iskustva iz prakse i čuti neka nova naučna dostignuća iz ove oblasti. " - komentarisao je Hadžić, dodavši kako će ova konferencija ostvariti doprinos u unaprijeđenju sistema obrazovanja djece s poteškoćama u razvoju, kako u Kantonu Sarajevu, tako i šire.

Izvor: N1


I Nebojša Nikolić iz škole za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović" iz Srbije, govorio je o značaju ovog naučnog skupa.

"I ove godine smo gosti prelijepog ambijenta u Sarajevu, konferencije koja je posvećena multidisciplinarnim pristupima u radu, odgoju i unaprijeđivanju položaja djece i mladih s poteškoćama u razvoju, odnosno osoba sa invaliditetom. Konferencija je vanserijska, izuzetno dobro organizovana. Pregršt dobrih tema, izazovnih tema za razmišljanje i za razne dojmove kako i šta popraviti u struci."

Izvor: N1

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Kremenko

Ovo me podsjeca na glupost decenije"Asimetrija testisa antickih skulptura"....

3 1

Bios

Mislim da bi ste se tu dobro uklopili.

0 0

* Sva polja su obavezna