Kako izgleda kucanje srca iznutra

Kako izgleda kucanje srca iznutra Izvor: Youtube
Thorax

Znanstvenici njemačkog Instituta Max planck objavili su nekoliko snimki koje prvi put pokazuju kako biološki procesi izgledaju iznutra, piše britanski Daily Mail.

Na YouTube kanalu Instituta objavljene su tri snimke - govora, pjevanja i kucanja, a nastale su zahvaljujući novoj tehnologiji za magnetsku rezonancu koja stvara pokretne slike u realnom vremenu.

Jens Frahm, pionir magnetske rezonance i profesor na Max Planck Institutu za biofizičku kemiju u Njemačkoj, razvio je sistem FLASH2, koji koristi matematičke procese za rekonstrukciju skenova u pokretne slike. "Tehnika je još jednom značajno ubrzala MRI skeniranje i omogućila do 100 sličica u sekundi", navode iz Instituta.

"Prvi put moguće je izravno promatrati zajedničke pokrete, govorne kretnje, procese gutanja ili otkucaje srca te izvući zaključke o tome zašto koljeno boli kada se savija...", objasnili su sa Sveučilišta. "Sad možemo vizualizirati procese koje dosad nismo vidjeli", dodao je Frahm.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Izvor: YouTube

Izvor: YouTube

Izvor: YouTube

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna