United Group ulaže 600 miliona eura u Zapadni Balkan

United Group ulaže 600 miliona eura u Zapadni Balkan Izvor: Promo

EBRD je podržao najavu United Grupe (SBB, Telemach, Total TV) da u narednih pet godina uloži više od 600 miliona eura u Jugoistočnoj Evropi, navodi se u saopštenju.

United Grupa, koja je vodeći kablovski operator u pružanju usluga televizije, interneta, fiksne i mobilne telefonije u Jugoistočnoj Evropi, nastala iz male kompanije koju je 2000. godine osnovao Dragan Šolak, ova sredstva će investirati u razvoj lokalne infrastrukture, kreiranje novih radnih mjesta i otvaranje novih poslovnih prilika.

Predsjednik EBRD-a, Ser Suma Čakrabarti se kao domaćin Godišnje skupštine i poslovnog foruma EBRD-a 2018. godine u Jordanu sastao sa predsjednikom Upravnog odbora United Grupe Draganom Šolakom, sa kojim je razgovarao o podsticanju ekonomskog rasta u regionu, navodi se u saopštenju.

Na zajedničkoj panel diskusiji sa top menadžmentom United Grupe, u okviru Godišnje skupštine, Alan Pilu, potpredsjednik EBRD-a za bankarske poslove, je izjavio: "Naša saradnja sa United Grupom kao i većinskim vlasnikom, kompanijom KKR, predstavlja pravu priču o uspjehu. Naša zajednička posvećenost regionu i dosadašnji rezultati ulivaju nam povjerenje i za buduće uspjehe, posebno zbog toga što United Grupa nastavlja da ulaže u regionu".

Dragan Šolak je ovim povodom dodao: "Tokom 14 godina izgradili smo odnos povjerenja sa EBRD-om, čija podrška je bila neprocjenjiva i pomogla da United Grupa ostvari velike rezultate i podrži širi ekonomski uspjeh u regionu".

EBRD je jedan od ključnih investitora u Jugoistočnoj Evropi sa oko milijardu eura vrijednosti novih projekata svake godine. Podrška regionalnoj integraciji putem investicija u infrastrukturu i fokusiranje na povezanost su među prioritetima banke u podsticanju privrednog razvoja i životnog standarda.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Sarajevo FBiH

Mnogo srece i cestitke !

4 2

* Sva polja su obavezna