Neumjesna šala crnogorskog pjevača na Eurosongu

Neumjesna šala crnogorskog pjevača na Eurosongu Izvor: Screenshot/Youtube

Predstavnik Crne Gore na Eurosongu Vanja Radovanović izvinio se večeras zbog šale na račun djece s invaliditetom na konferenciji za štampu u Lisabonu, uoči nastupa na evrovizijskom takmičenju. Od Radovanovićeve šale ogradilo se i rukovodstvo Radio Televizije Crne Gore (RTCG), kvalifikujući je kao neprihvatljivu i neumjesnu.

Crnogorski pjevač je na konferenciji za štampu, na kojoj se predstavljao novinarima upitan da ispriča šalu, kazao : "Znate šta slijepa i gluha djeca dobijaju za Božić? Rak“, kazao je Radovanović

Radovanović je kazao da je njegova šala neukusna i neumjesna i da se “najiskrenije izvinjava” svima koje je uvrijedio.

"Šalu sam, prije svega, loše interpretirao. Njen autor je komičar Ricky Gervais i odnosi se na djecu s kancerom. Ja sam čovjek koji ima dvoje djece i bolna iskustva sa bolestima poput kancera i nikada se ne bih šalio na uvredljiv način s tim, da bih bilo koga povrijedio", kazao je Radovanović, a prenijeli su podgorički mediji.

Direktor Televizije Crne Gore Vladan Mićunović ocijenio je šalu predstavnika Crne Gore na Eurosongu kao neprihvatljivu i poručio da novinari, urednici i rukovodstvo RTCG ne žele da minimiziraju taj događaj, niti dijele takve vrijednosti.

Izvor: You Tube“Ovo što smo vidjeli je neumjesno, neprimjereno, neprihvatljivo i ne odražava stav rukovodstva i novinara Javnog servisa. Žalim zbog toga i nadam se da će Vanja Radovanović, koga znam kao korektnog i vaspitanog čovjeka, naći način da objasni ovu situaciju i da se odredi prema svemu tome", rekao je Mićunović.

Radovanovićevu izjavu su osudili i mnogi putem društvenih mreža.

On je večeras nastupio u okviru druge, polufinalne večeri Eurosonga.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: eurosong , crna gora

Komentara 5

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Crnogorac

Zapamtite kako izgleda, znate sta vam je cinjeti.

1 0

Sale

Crnogorci kao da se takmiče da što veću budalu pošalju na Eurosong.

8 0

Derim

Montenegro 0 points

5 0

* Sva polja su obavezna