Zbog gluposti umalo doživjeli "kasapljenje cijele porodice"

Snimak porodice turista koja bježi od čopora geparda pošto su napustili svoje vozilo u safari parku u Holandiji, vidjeli milioni korisnika YouTubea.

Izvor: YouTube/FPE Humor

Snimak, koji je napravljen u ponedjeljak u safari parku Bekse Berge, prikazuje porodicu koju su holandski mediji identifikovali kao Francuze, kako izlazi iz kola da bi se iz blizine divili gepardima.

Očigledno ignorišući koncept safarija, sa životinjama koje poluslobodno žive i prilazi im se u krugovima, porodica je mačkama prišla na nekoliko desetina metara.

Robin Graf, koji je snimio scenu, još uvijek je "šokiran" događajem. "Umalo smo prisustvovali kasapljenju cijele porodice", rekao je on za televiziju NOS.

Prema njegovim riječima, on i njegova majka su "pokušali da daju znak porodici da se vrati u auto ali bez uspjeha".

Snimak je danas pregledan više od 2,5 miliona puta.

"Robin je snimao geparde kako leže pod drvećem kada je francuski auto stigao iza nas. Oni su u rukama imali hranu i piće za piknik", rekla je Robinova majka Silvija.

Iako u prvom trenutku nepomični, gepardi su napali. Poslije nekoliko "zastrašujućih trenutaka", porodica, s jednim malim djetetom i više odraslih, ušla je u kola, "nekim čudom nepovrijeđena".

Snimak je "šokirao" i osoblje parka, koje je izrazilo "duboko žaljenje jer su ljudi o kojima se radi ignorisali uputstva".

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: gepardi , Holandija

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

a ja mislio

da mi nismo normalni a mi ono samo nestretni.

2 0

* Sva polja su obavezna