Čović na komemoraciji u Bleiburgu

Čović na komemoraciji u Bleiburgu Izvor: Predsjedništvo BiH

Na Blajburškom polju u Austriji održana je komemoracija u povodu 73. godišnjice Blajburške tragedije, kojoj je prisustvovao član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Pod pokroviteljstvom Sabora Republike Hrvatske i supokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora BiH, a u organizaciji Počasnog bleiburškoga voda u saradnji s Direkcijom dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, te Hrvatskom katoličkom misijom u Klagenfurtu, na Bleiburškom polju u Austriji održana je komemoracija na kojoj je prisustvovao Dragan Čović.

Komemoracija je počela u 11.00 sati molitvom kod hrvatskog groba na groblju Unterloibach, odakle je krenula procesija prema oltarnom prostoru na Blajburškom polju.

Centralno misno slavlje, s početkom u 12.00 sati, predvodio je zadarski biskup i predsjednik HBK msgr. Želimir Puljić.

Nakon svete mise održana je i molitva za žrtve Blajburške tragedije islamske vjere, koju je predvodio Idriz ef. Bešlić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Gunja, te svečano polaganje vijenaca kod spomenika žrtvama Bleiburga i križnih puteva, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 16

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Je

Ovaj KOS-ac isao da snimi ko je prisutan dobice zabranu ulaska u srbiju

1 0

Nista novo

Vidimo, u komentarima svi jeftino ismijavaju i omalovazavaju Covica i uspit Dodika, a da li se ova zalosna i tuzna cinjenica moze gledati i drugacije, kad nam clanovi predsjednistva jure, razjedinjeni kud koji hoce, nedogovoreno i neusaglaseno. Da li to ne govori o cudnoj i nefunkcionalnoj drzavi?

13 4

Gradjanka niko i ništa

U čije ime je je Čović prisustvovao " derneku" u Blajburgu?Je li nastup usaglašen sa Bakirom i Mladenom,a i ovo trabunjanje na komemoraciji o položaju hrvatskog naroda u BiH?

22 5

* Sva polja su obavezna