Scena: 82 žene u borbi za pravo glasa u Cannesu

Scena: 82 žene u borbi za pravo glasa u Cannesu Izvor: N1

Filmske zvijezde Cate Blanchett i Salma Hayek bile su među 82 žene koje su simbolično prošetale crvenim tepihom na filmskom festivalu u Cannesu, na demonstraciji solidarnosti za žene koje se bore za glas u filmskoj industriji.

Broj 82 odgovara broju filmova koje su režirale žene, a koji su bili u konkurenciji za Zlatnu palmu, u odnosu na 1.688 filmova u režiji muškaraca.

"Na ovim stepenicama danas stoje 82 žene, koje predstavljaju broj režiserki koje su se popele ovim stepenicama od prvog izdanja Kan film festivala 1946. godine. U istom periodu 1,688 režisera se popelo istim ovim stepenicama", kazala je glumica Cate Blanchett.

Kryolan je profesionalna šminka, koja postoji već 72 godine, dok je na tržištu BiH tek godinu dana. Bh. tržištem su veoma zadovoljni, no objasnili su kako žene često griješe kada je Kryolan u pitanju.

"Ja moram to da naglasim da je velika greška što žene razmišljaju u tom pravcu da je Kryolan profesionalna scenska šminka. Kryolan jeste profesionalna šminka, ali ona ima svoj segment za scensku šminku i svoj segment za dnevnu i večernju šminku za sve dame",  kazala je Kristina Josipović, menadžerica Kryolan BiH.

Izvor: N1

Film "A Rose in Winter" prati priču Edith Stein svetice i zaštitnice Evrope jevrejskog porijekla, ublijene u logoru Auschwitzu. Ovo je novi međunarodni filmski projekat bh. glumice Zane Marjanović, koja je pažnju svjetske javnosti izazvala glavnom ulogom u filmu Angeline Jolie.

"Joshua Sinclair je fantastičan reditelj i pisac koji mi je prije šest godina povjerio ulogu. Obzirom da je to jedan historijski, epski film koji prikazuje život svetice, koji je trajao skoro 50 godina, film je bio jako skup i težak za napraviti. Investitorima je bilo vrlo rizično upustiti se u takav proces", kazala je Zana Marjanović.

Film "Deadpool" je jedan od rijetkih strip filmova, koji mlađi od 17 godina, mogu gledati. Premijera filma je 18.maja.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: scena

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna