SCENA|U Tuzli završen najstariji festival za djecu

Jedna od najcjenjenih i nastarijih festivala dječije pjesme "Majski cvijet" održan je protekli vikend u Tuzli. Cilj Festivala je da raste zajedno sa mališanima kroz pjesme koje su prilaogođene njihovim godinama.

Izvor: N1

Festival njeguje dječiju autorsku pjesmu. Ovaj put, publici se predstavilo 12 malih pjevača iz Austrije, Srbije i naše zemlje. Dječiji festivali su bitni za sveukupan razvoj ličnosti djece jer im je potrebna pjesma koja je njima bliska naročito uzimajući u obzir kakvim su sve uticajima i vrstama muzike najmlađi danas izloženi, tvrde organizatori.

Nagrade su dodjeljene za najbolji tekst, aranžman i muziku, a titulu najboljeg interpretatora ponijela je Ana Maria Vasiljević iz Sarajeva sa pjesmom "Najbolje za nas“.

Novi film Nebojše Slijepčevića “Srbenka” proglašen je dokumentarcem godine u Kanu, a o dobitniku je odlučivao žiri sastavljen od članova sedam prestižnih filmskih festivala Evrope.

Predstavljen je prvi trailer filma "Robin Hood". Film je prošle godine sniman u Dubrovniku. U hrvatskom dijelu ekipe ovog blockbustera, bila su 273 filmska radnika i čak 1.645 statista.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: scena , majski cvijet

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna