Četiri mjeseca od ubistva Ivanovića, nema pomaka u istrazi

Četiri mjeseca od ubistva Ivanovića, nema pomaka u istrazi Izvor: AFP/Armend Nimani

Četiri mjeseca od ubistva lidera Građanske inicijative Srbija, demokratija pravda (GI SDP) Olivera Ivanovića u Sjevernoj Mitrovici navršava se danas, a u istrazi nema pomaka, izjavila je funkcionerka inicijative Ksenija Božović.

"Razočarani smo i ogorčeni, iako smo od prvog dana tvrdili da ubica nikada neće biti nađen", rekla je Božović i izrazila nezadovoljstvo jer se istraga, kako je rekla, sve više razvodnjava.  

Božović je dodala da Specijalno tužilaštvo poziva svjedoke koje je Osnovno tužilaštvo već ispitalo.  

"Nemam šta da kažem, četiri mjeseca su prošla, a pomaka nema", rekla je ona i dodala da se samo čuje "prebacivaje lopte" iz Beograda u Prištinu i obrnuto.  

Prema njenim riječima, Beograd apeluje da mu se pošalju satelitski snimci, Priština to stopira i ne izjašnjava se, a međunarodni predstavnici šute.  

Švajcarski ambasador u Prištini Jean-Huber Lebet rekao je jučer, kako prenose mediji na Kosovu, da je Oliver Ivanović bio "čovjek koji je želio da napravi promjenu, izražavajući svoje mišljenje, a ipak nije mogao da bude instrumentalizovan".  

Božović je kao jedini pomak navela peticiju GI SDP kako bi ulica ili trg u Sjevernoj Mitrovici dobio ime Olivera Ivanovića.  

Do sada je prikupljeno 1.500 potpisa, koje će podnijeti na sjednici Skupštine grada, rekla je ona.  

Oliver Ivanović ubijen je 16. janura ispred prostorija GI SDP sa šest metaka sa leđa iz automobila u pokretu.  

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Todor iz Zemuna

Kako moze biti pomaka kada istragu vode dve strane odvojeno svaka za sebe iz svojih razlicitih interesa,ne saradjujuci medjusobno vec opstruirajuci jedna drugu.

3 1

Je

Sve se tu zna samo se manipulise

5 2

* Sva polja su obavezna