Veliki broj vjernika na prvoj teraviji u džamiji u Zagrebu

Veliki broj vjernika na prvoj teraviji u džamiji u Zagrebu Izvor: Anadolija

Brojni vjernici okupili su se večeras u zagrebačkoj džamiji kako bi klanjali prvi teravih-namaz i time obilježili početak blagoslovljenog mjeseca ramazana.

Teravih-namaz u zagrebačkoj džamiji pohodio je velik broj vjernika islamske vjeroispovijesti iz Zagreba i gradske okolice.

Za vjernike iz Petruševca i Žitnjaka i ove je godine tijekom cijelog ramazana organiziran besplatan prijevoz autobusima Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET).

Vjernici su se okupili i u drugoj najvećoj i najznačajnijoj džamiji u Hrvatskoj, riječkoj džamiji kojoj gravitira velik broj vjernika iz Primorsko-goranske županije.

Student geografije Admir Hasanović došao je klanjati prvi teravih-namaz, a za njega je ramazan najljepše vrijeme u godini.

"To je vrijeme u kojem težimo da se za sve naše grijehe, koji su tijekom godine nakupljeni, posteći nastojimo iskupiti i da učinimo što više dobrih djela, da se što više družimo s našim bližnjima, prijateljima, da pomažemo nemoćnima i siromašnima, obilazimo bolesne i one koje nema tko obići. Poanta ramazana je da osjetimo pravi duh i ljepotu islama i pokažemo ga svijetu", kazao je Admir uoči klanjanja teravih-namaza.

Teravih-namaz započeo je u Hrvatskoj u 22.45 sati, a predvodio ga je zagrebački imam Aziz ef. Alili.

Zagrebački vjernici će, tijekom mjeseca ramazana, obavljati vjerničke dužnosti prema vlastitim mogućnostima, od posta do redovitih klanjanja teravih-namaza, sudjelovanja na mukabelama te dnevnim izučavanjima Kur'ana.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Zagreb , ramazan

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna