Fahrudin Radončić oslobođen po svim tačkama optužnice

Fahrudin Radončić oslobođen po svim tačkama optužnice Izvor: N1

Pred Sudom Bosne i Hercegovine danas je izrečena oslobađajuća prvostepena presuda Fahrudinu Radončiću, Bakiru Dautbašiću, Bilseni Šahman i Zijadu Hadžijahiću, koji su optuženi za ometanje rada pravosuđa, zastrašivanje i uticaj na svjedoka.

Optužnica, koja je potvrđena 15. februara 2016. godine, tereti Fahrudina Radončića i Bakira Dautbašića da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Bilsena Šahman je optužena da je počinila krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela i krivično djelo ometanje rada pravosuđa, dok se Zijad Hadžijahić tereti da je počinio krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela, ometanje rada pravosuđa i primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

U optužnici se navodi da je optuženi Fahrudin Radončić organizovao grupu ljudi s ciljem izvršenja krivičnih djela, a kojoj su optuženi Bakir Dautbašić, Bilsena Šahman i Zijad Hadžijahić dobrovoljno pristupili.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 20

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Visegrad

Sar se vidi šta pare rade !!!

12 1

Dina

Ovo je prvostepena presuda. Nismo ludi da ne znamo, da je ovo mjerkanje snaga, a i velike se pare okreću.

6 0

Hamo

Dokazao i pokazao da je za Bakira institucija, jer ovaj osim sto je od Alije Deklaracije sin realno nikad nista napravio nije, a pitanje je dali se pita i u svojoj kuci. Licno ne simpatisem Fahru, Ali mu se mora priznati da je sposoban. Sada se jos bolje vidi kakvim nesposobnim tipovima je okruzen Bakir i kome je dao funkcije u policijskim agencijama i pravosudu. Ovo je sigurno pocetak laganog odlaska SDA i sigurnog izbornog pada. Fahro ako dode na vlast odmah neka Bakir i ekipa kupe pidame u Alma Rasu i sami neka se prijave u KPZ Zenica, jer Fahro nije memen.

7 1

* Sva polja su obavezna