Radončić: Velika pobjeda, ne mene, nego građana BiH

Radončić: Velika pobjeda, ne mene, nego građana BiH Izvor: N1

Pred Sudom Bosne i Hercegovine danas je izrečena oslobađajuća prvostepena presuda Fahrudinu Radončiću, Bakiru Dautbašiću, Bilseni Šahman i Zijadu Hadžijahiću, koji su optuženi za ometanje rada pravosuđa, zastrašivanje i uticaj na svjedoka.

Radončić se nakon izricanja presude kratko obratio medijima, kazavši da se "dogodilo ono što je tvrdio od početka".

"Dogodilo se ono što smo tvrdili, da smo nevini i da smo žrtva porodično monitrane optužnice. Jako mi je drago da smo dokazali da nema elemenata za naš krivični progon, da se u fer postupku dokazalo da nema nijednog dokaza osim želje da se mi politički eliminišemo", kazao je Radončić i dodao:

"Mislim da je ovo velika pobjeda, ne mene, nego građana BiH koji shvataju da neovisan sud ima snage, hrabrosti, profesionalizma da jednako tretira Tužilaštvo i odbranu i da donese pravičnu presudu", poručio je.

Inače, optužnica, koja je potvrđena 15. februara 2016. godine, tereti Fahrudina Radončića i Bakira Dautbašića da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Bilsena Šahman je optužena da je počinila krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela i krivično djelo ometanje rada pravosuđa, dok se Zijad Hadžijahić tereti da je počinio krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela, ometanje rada pravosuđa i primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

U optužnici se navodi da je optuženi Fahrudin Radončić organizovao grupu ljudi s ciljem izvršenja krivičnih djela, a kojoj su optuženi Bakir Dautbašić, Bilsena Šahman i Zijad Hadžijahić dobrovoljno pristupili.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 52

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Oko

I opet građani plaćaju troškove suđenja! Tužioci i advokati zarađuju ogromna primanja. Znalo se u startu "oslobađajuća "! Bogati još bogatiji ! A građani.........🐒 opet .

5 0

Prevara

Nije tvoje maslo za ramazana, veliki si ti kriminalac. Gdje i kako zaradi ,,Toranj", Radon plazu," da nisi mozda na onoj novinici, tisku ?

6 1

Visegrad

Šta pare rade !! Jače advokate ima nego ustavni sud !!

8 2

* Sva polja su obavezna