"Ruski ratni brodovi će biti u pripravnosti u Mediteranu"

"Ruski ratni brodovi će biti u pripravnosti u Mediteranu" Izvor: AFP

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u srijedu u Sočiju da će ruski ratni brodovi konstantno biti u pripravnosti u vodama Mediterana.

Na sastanku sa zvaničnicima ruskog Ministarstva odbrane u Sočiju ruski predsjednik ukazao je i na potrebu nastavka pomorskih vježbi dugog dometa.

"Zbog rizika od napada međunarodnih terorista u Siriji ruski ratni brodovi, naoružani raketama "kalibar", konstantno će biti na straži u vodama Mediterana", poručio je Putin.

Rekao je i da ove godine planiraju 102 ekspedicije brodova i podmornica. Krstareće ruske rakete "kalibar-NK", dometa 2.500 kilometara, prvi put su u Siriji korištene u oktobru 2015. godine.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 4

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

republika srpska

Ruski brot zeljonka je najjaci brod i ne mozes mu nista

6 13

putko puko

hahaha ruski ratni brodovi - koče i gondole

11 5

PUĆIN

Nadam se da će bit pripravan i jedan jedini ruski nosač aviona "Admiral Kuznetsov" iz 1982 koji ima pogon na ugljen. Hehe. Svi imamo razloga za brigu! Ako ta kanta ostane mjesec dana u Mediteranu, čitava Europa bit će zavijena dimom. Taj ponos ruske mornarice, kad barem nije u kvaru, toliko je opasan da bi nas mogao sve pogušiti!

20 9

* Sva polja su obavezna