Dodik o smrti Dragičevića: Odgovor Anketnom odboru

Dodik o smrti Dragičevića: Odgovor Anketnom odboru Izvor: N1

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dostavio je odgovor Anketnom odboru Narodne skupštine, koji treba da sagleda sve činjenice u vezi sa smrću Davida Dragičevića, u kojem ih je uputio na policijske i pravosudne organe radi prikupljanja informacija i spoznaja s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa navedenim slučajem.

Predsjednik Republike je naveo da je u slučaju smrti Davida Dragičevića riječ o primjeni Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, kao i procesnog krivičnog zakonodavstva /Zakona o krivičnom postupku/ za čiju primjenu su zaduženi zakonom određeni organi kao i pravila po kojima su dužni da postupaju.

"Organi koji postupaju po navedenim zakonima su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, sudovi, tužilac i drugi učesnici u krivičnom postupku predviđeni zakonom, kada postupaju u krivičnim stvarima", ističe se u odgovoru.

Predsjednik RS je naglasio da je osnovni zadatak Ministarstva unutrašnjih poslova zaštita od ugrožavanja Ustavom utvrđenog poretka i ugrožavanja bezbjednosti Republike Srpske, zaštita života i lične bezbjednosti građana, a osnovno pravo i dužnost tužioca je otkrivanje i gonjenje učinilaca krivičnih djela.

"U tom smislu Vas upućujem na pomenute organe radi prikupljanja informacija i spoznaja s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa slučajem Davida Dragičevića. Istovremeno Vas podsjećam da predsjednik Republike djeluje isključivo u okvirima i nadležnostima koje su definisane Ustavom Republike Srpske a koje su, pored ostalih nadležnosti, prevashodno usmjerene na predstavljanje Republike Srpske i izražavanja njenog državnog jedinstva", naglasio je predsjednik Republike.

Predsjednik Anketnog odbora Narodne skupštine Republike Srpske Branislav Borenović izjavio je juče da je ovo tijelo jednoglasno donijelo odluku da im do sutra od predsjednika RS Milorada Dodika, MUP-a, Okružnog javnog tužilaštva i Zavoda za sudsku medicinu budu dostavljene sve informacije i saznanja koje se odnose na tragično stradanje Davida Dragičevića.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 4

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Sarajevo

Trebali su prihvatiti ponudu FBI, jer je strani faktor neutralan i nepristran, a Dodkk jeste institucionalna ali ipak figura bez mogucnosti da se suprotstavi kvazi partnerima, koji su uz njega zbog privilegija i zastitnog imuniteta. Koliko si mocan i utjecajan, toliko imas "prjjatelja" koji bi sutra stali uz nekog novog Dodika. R.Srpska je brojcano maloljudniji dio bh, a samim tim lakse je drzati pod kontrolom ne Dodika, nego mreze njdgovih bliskih "partnera i prijatelja". Fer Pravda za Davida i bolom skrhanog oca.. zao mi je Davora, ne mogu dalje.

6 1

Antifasista

Ovo ti je cudna stvar kad bi reko istinu bio bi mu zahvalan

4 2

Sarajka

Mup stiti ubice. Svi koji su vidjeli slike sa obdukcije Davida i koju znaju za dokaze su sigurni da je momak mucki ubijen. Pregledajte na yt emisiju "tragovi istine" o Davidu Dragicevicu... Sve ce Vam biti jasno. Ali naravno i tuzilastvo fbih stiti Dzenanove ubice. Drzavo srami se!

14 6

* Sva polja su obavezna