Upozorenje Islamske zajednice na pojavu neispravnih vaktija

Upozorenje Islamske zajednice na pojavu neispravnih vaktija Izvor: Rijaset Islamske zajednice

Povodom pojave neispravnih vaktija za područje Bosne i Hercegovine oglasio se Fetva-emin muftija dr. Enes ef. Ljevaković, saopćeno je danas iz Islamske zajednice BiH.

Kako se navodi u saopćenju Rijaseta Islamske zajednice Bosne i Hercegovine, s obzirom na to da je s dolaskom mubarek mjeseca ramazana uočena pojava neispravne ramazanske vaktije, koja nije u skladu sa službenom vaktijom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, a koju su izdali neki neodgovorni pojedinci ili grupice izvan struktura Zajednice, obavještavamo muslimane i muslimanke da je jedino ispravna, legalna i legitimna vaktija koju izdaje Islamska zajednica te da ne nasjedaju na smicalice onih koji svojim zlonamjernim ili neodgovornim postupcima pokušavaju unijeti smutnju i zabunu među vjernike.

Ova neispravna vaktija znatno odstupa od službene vaktije Islamske zajednice i post po njoj nije ispravan, poručio je Fetva-emin muftija dr. Enes Ljevaković.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 4

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

@Hm

Ja ne bih bio toliko drzak da se usprotivim ulemi i svima koji praktikuju Islam u ovoj zemlji. Jeste da je početak posta daleko ispred izlaska sunca ali to nije moja stvar da o njoj razmišljam. S. Arabija nam ne može biti mjerilo, pored onog što se dešava u Šamu i njihove reakcije na ubijanje nedužnih Palestinaca su nam polazale da su se oni od Allaha daleko udaljili. Ne kažem cjelokupno za cijeli narod S. Arabije ali za njihovu ulemu i njihovu vlast znam da su na Šejtanskoj strani i oni ne mogu biti primjer ničega dobrog. Zbog njihovog oholog ponašanja šiizam je uzeo maha i u ovoj zemlji. Svi koji išta znaju o islamu znaju da šiti nisu muslimani.

0 0

Hm

Kod nas sutra prvi dan ramazana a neki danas poste! Ja se drzim Arapske vaktije! Al i Hodze pocele da nas muce kazu u pola tri pocinje post a sunca da izadje jos 3 i Pol sata? A vrlo dobro se zna da se do pred izlska sunca moze jesti il Sufur praviti!

1 2

Samel Mehdinic

Sama islamska zajednica i rejs pomjeraju datume to smo svjedoci zadnji godina .Nije mi jasno da hodze idu na seminare u Iran i vjerovatno od te sitske zajednice donose takve stvari davno su hodze prodale vjeru za saku u dolara

11 4

* Sva polja su obavezna