Radončić: Možda sam Čovića naljutio nekim izjavama...

Radončić: Možda sam Čovića naljutio nekim izjavama... Izvor: N1

Fahrudin Radončić kazao je večeras u Pressingu na N1 TV da sadašnja politika SDA vodi ka urušavanju nje same. Komentarišući odnose s liderom HDZ-a Draganom Čovićem, Radončić je kazao da ga je ''možda naljutio nekim izjavama''.

On je, gostujući u Pressingu N1 televizije kazao da se SDA raspala u Krajini.

''Pogledajte šta se dogodilo s SDA u posljednjih pola godine, raspala se u Krajini, u Zeničko-dobojskom kantonu pojavio se Kasumović, Konaković je napravio svoju stranku kao i Šepić, sada se dešava PDA u Tuzlanskom kantonu. Sve su to potencijalni koalicioni partneri za jednu vlast u SDP i SBB'', poručio je Radončić.

Osvrnuo se, potom, na koaliciju koju je SBB nakon prošlih izbora dogovorio sa SDA.

''Mi smo kao i mnogi drugi probali s SDA, mislim da sadašnja politika SDA ukoliko ne dođe do jedne ozbiljne korekcije, dovodi - ne do urušavanja koalicije već urušavanja nje (SDA) same. Prirodno je da mi i SDA imamo razlike, da mi i SDP imamo razlike, ali tolike razlike unutar jedne stanke znači da imate problem u vođenju bošnjačkog korpusa'', dodao je on.

Na pitanje urednika i voditelja emisije Amira Zukića da li će nakon izbora doći do problema u formiranju vlasti zbog izostanka dogovora o izmjenama Izbornog zakona, gost N1 televizije je kazao da će se ''vlast dogoditi kao i svaki put''.

''Ja mislim da to nije realno i da će se nakon izbora vlast dogoditi kao i svaki put. Da li mene voli gospodin Čović, možda sam ga naljutio nekim izjavama. Ja nisam pozvan na Mostarski sajam, moguće je i vidite po javnim istupima adresira jednaku odgovornost na sve bošnjačke stranke. Moramo pokušati da riješimo hrvatsko pitanje, da stabiliziramo situacije i da vratimo i Srbe i Hrvate Sarajevu'', kazao je Radončić.

Izvor: N1

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 5

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Maj Zeleni

Sta ovaj Crnogorac trabunja o cemu on govori. Cuj mozda je naljutio Covica,i da treba u Sarajevo vratiti Srbe i Hrvate. Zna li on da je entitet manji ostao bez Bosnjaka i ociscen, i umjesto da govori o pkvratku Bosnjaka u entitet on se zalaze za Srbe. Zar se u.politici moze neko da ljuti,i ako ga uvrijedis,kako ces onda zastupati Bosnjake i boriti se za njih ako se ne budes svadzao,politika je prljava i moras da budes hrabar i da se ako treba potuces za svoj narod.

7 6

Ma

u pravi si,odličan komentar.

8 1

Pa

Pristaneš na sve uvjete Čovića ,i bit češ mu bolji od Dodika.

10 4

* Sva polja su obavezna