Predstavnički dom: Izvještaj EK skinut s dnevnog reda

Predstavnički dom: Izvještaj EK skinut s dnevnog reda Izvor: N1

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH neće na današnjoj sjednici razmatrati Izvještaj Evropske komisije za BiH za 2018. godinu jer je ova tačka skinuta sa dnevnog reda, zato što Izvještaj nije razmatrala Zajednička komisija za evropske integracije.

U Izvještaju je konstatovano da se BiH nalazi u ranoj fazi sprovođenja reforme javne uprave, te da je određen pomak postignut u pravosudnom sistemu, ali da reforme generalno sporo napreduju.

Naglašeno je da postoji određeni nivo pripreme kada je riječ o borbi protiv korupcije, ali da je ona široko rasprostranjena, te je zbog toga i dalje izražena zabrinutost.

Sa dnevnog reda sjednice skinuti su i Davanje saglasnosti za ratifikaciju Ugovora o finansiranju između BiH, Republike Srpske, Evropske investicione banke i Javnog preduzeća "Auto-putevi Republike Srpske" za auto-put Banjaluka-Doboj.

Na dnevnom redu se neće naći ni Davanje saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma o saradi između Savjeta ministara BiH i Vlade Srbije u procesu pristupanja EU.

Sa dnevnog reda je, na zahtjev Ustavnopravne komisije, skinut Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravnim sporovima BiH u drugom čitanju.

Na ovoj sjednici neće biti riječi ni o Godišnjem izvještaju o rezultatima aktivnosti Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH za prošlu godinu i Izvještaju o radu Upravnog odbora Izvozno-kreditne agncije jer nisu prošli komisijsku fazu.

U dnevni red je uvršten zahtjev poslanika SDP-a Saše Magazinovića da po hitnom zakonodavnom postupku bude razmatran Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o zastavi BiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna