VIDEO| Migranti sutra napuštaju Sarajevo

VIDEO| Migranti sutra napuštaju Sarajevo Izvor: N1

Članica grupe volontera koji se brinu o migrantima koji se nalaze u Sarajevu, Denisa Steffen, u razgovoru za N1 je kazala da je postignut dogovor da migranti sutra ujutro napuste Sarajevo i prebace se na sigurniji smještaj u blizini Mostara.

"Sutra ujutro u osam sati će doći autobusi. Idemo na jedno mjesto blizu Mostara. Sutra ujutro u šest sati ću i ja biti ovdje i pomoći ćemo im da spreme šatore i stvari. Doći će autobusi, spremili smo lunch pakete. Blizu Mostara, 100 kilometara od Sarajeva", kazala je Steffen.

Dodala je da je cijeli transfer dogovoren sa Ministarstvom sigurnosti BiH.

"Mene su posjetili iz Ministarstva sigurnosti. Jutros smo se dogovorili, da se sutra krene odavde u osam sati. Većina njih kažu da se raduju da će spavati napokon u kući umjesto pod vedrim nebom i da se konačno mogu okupati".

Još je dodala da niko neće napustiti migrantski kamp danas.

"Niko danas neće napustiti ovo naselje, tek sutra ujutro oko osam. Trenutno je ovdje blizu 600 migranata".

Informaciju i najave grupe volontera je u telefonskom razgovoru potvrdio ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 6

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Lega

Ma otici ce oni sami samo dok skontaju gdje su došli.

0 0

Miki Vrbas

prof.dr. vaši komentari me oduševljavaju, mi ćemo asistirati da bude tako. samo treba naše susjede opomenuti da nam ne šalju više, ali i i tu ćemo asistirati, vidjećemo koja će specijalna jedinica susjeda da nam se suprostavi, imamo i mi generale

4 1

TAKO

a zasto napustaju Sarajevo od toliko velikog grada da nema smjestaja ili im smeta zbog Erdogana i njegove posjete Sarajevu

4 3

* Sva polja su obavezna