Kandidat SDA za Predsjedništvo BiH bit će poznat 26. maja

Kandidat SDA za Predsjedništvo BiH bit će poznat 26. maja Izvor: N1

Potpredsjednik Stranke demokratske akcije Šefik Džaferović danas je u Sarajevu izjavio novinarima da će se 26. maja znati ko je kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH.

Napomenuo je da je sutra sjednica Predsjedništva stranke, a 26. maja će biti održana Konvencija SDA i "na tim tijelima će biti donesene sve potrebne odluke“.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, Džaferović je kazao da je on kandidiran od značajnog broja općinskih organizacija.

Dodao je da on zastupa tezu da proces treba da bude dovršen onako kako je započet.

"Mi smo se obratili općinskim organizacijama da nominiraju kandidate, sa jasnom porukom da će to nominiranje od strane općinskih organizacija poslužiti za formiranje liste kandidata koja će biti dostavljena Konvenciji stranke, a koja će tajnim glasanjem odabrati kandidata za člana Predsjedništva BiH",  pojasnio je Džaferović.

Kaže da je to stanovište zastupao i na Kadrovskoj komisiji, koja je jednoglasno prihvatila ovakav stav.

"Mi smo za Predsjedništvo Stranke utvrdili prijedlog četiri kandidata, prijedlog četiri imena. Očekujem da i Predsjedništvo Stranke utvrdi prijedlog od četiri imena i dostavi Konvenciji, da se Konvencija tajnim glasanjem izjasni o tome ko će biti kandidat SDA za Predsjedništvo BiH",  kazao je Džaferović.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna