Tužilaštvo će postupiti po prijavi Davora Dragičevića

Tužilaštvo će postupiti po prijavi Davora Dragičevića Izvor: N1

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka danas su potvrdili da će, u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku Republike Srpske, postupiti po prijavi koju su podnijeli Davor Dragičević i Borislav Radovanović, zbog, kako su naveli, krivičnog djela teškog ubistva 21-godišnjeg Davida Dragičevića.

Davor Dragičević je prijavu podnio u svojstvu oštećenog, a Borislav Radovanović kao građanin, navodi se u saopćenju koje je potpisao glavni okruži javni tužilac Želimir Lepir.

Prijavu su podnijeli protiv nepoznatog počinioca ili više njih, zbog krivičnog djela teško ubistvo na štetu Davorovog sina Davida Dragičevića.

Dragičević je, nakon predaje prijave, rekao novinarima da sve što je do sada rađeno u ovom predmetu "predstavlja montiran proces“ te da nadležne institucije odugovlače s iznošenjem detalja u vezi sa smrću njegovog sina.

"Moj sin je otet, brutalno pretučen, maltretiran, ubijen..", ustvrdio je Dragičević.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 3

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Miki Vrbas

ima i prijava protiv tebe, redom, za izrečene optužbe ćeš odgovarati uz podnete dokaze, je li važi zakon i za tebe?

3 7

Advokat

sram te bilo neljudu

3 3

Miki Vrbas

pa znam šta je u pozadini, majku su mi ubili 2006, ni u strazburu nisam uspeo nisam imao dokaze, jer se srbijanski mup potrudio i uklonio, svedok je likvidiran, od dva preselićemo malo skupove u sarajevo i mostar..pozdrav jso-legije

0 0

* Sva polja su obavezna