Zuckerberg narednog utorka u posjeti Evropskom parlamentu

Zuckerberg narednog utorka u posjeti Evropskom parlamentu Izvor: N1 Hrvatska

Čelnik Facebooka Mark Zuckerberg sastat će se s čelnicima Evropskog parlamenta iza zatvorenih vrata narednog utorka zbog skandala o zaštiti podataka koji je pogodio njegovu kompaniju.

Iako je njegova posjeta najavljena, ostalo je nejasno kada će Zuckerberg posjetiti zakonodavno tijelo Evropske unije.

Evropski i britanski parlamentarci pozvali su Zuckerberga da se pojavi pred njima otkako je objavljeno u javnosti da je kompaniji koja se bavi političkim konzaltingom, Cambridge Analytica, dopušteno da zloupotrebi podatke miliona korisnika Facebooka.

Sastanak u Evropskom parlamentu trebao bi, ipak, biti privatan s čelnicima političkih grupa i ekspertima za pravosuđe i građanska prava. Mnogi u Evropskom parlamentu pozivali su na javno saslušanje, prenosi Associateed Press.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

X

premlad i zadnjih 3-4 godine, brizan suprug i otac dvije bebe, posvecen porodici i nije mogao sam bez pomoci svih uposlenih drzati cio sistem pod samo svojom ontrolom, ali ipak ce na sebe preuzeti odgovornost za neodgovornost svih drugih, nije se ogradio opravdanjima i izgovorima, dostojanstveno se nosi sa posljedicaa ciji uzrok svima je jasno nije, niti je mogao biti on, do sada ne.

1 0

* Sva polja su obavezna