Crnadak o prisustvu bh. delegacije u Jerusalemu

Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova BiH, je komentarisao prisustvo bh. delegacije na otvaranju ambasade SAD-a u Jerusalemu. Crnadak je istakao da Ministarstvo "ne daje niti vodi evidenciju" o događajima koji se organizuju za diplomatske predstavnike u drugim državama.

Izvor: N1

"Nemam te informacije zaista. Zato što mi kao Ministarstvo niti dajemo saglasnost niti vodimo evidencije, niti pažljivo pratimo baš sve događaje - ceremonijalne, protokolarne koji se organizuju za diplomatske predstavnike u nekim drugim zemljama. Zaista nemam detalje oko ovog samog događaja koji se desio", rekao je Crnadak.

Podsjetio je da Ministarstvo vanjskih poslova BiH slijedi stavove Predsjedništva BiH.

"Ministarstvo inostranih poslova ne može da ima bilo kakav drugačiji stav u odnosu na stav koji je zauzelo Predsjedništvo, a znate koji je bio stav Predsjedništva BiH", objasnio je Crnadak.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 10

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Nedi

Goreg naroda i gore države od Izraela na kugli zemaljskoj nema!

8 0

Aga Kan

Ovo je cista diverzija prema BIH. Crnadak suti ko riba, a sve je znao. Stavili zvono na Srbiju, a srbijanska delegacija nije ni prisustvovala. Vec Dodikova i Crnadkova. Treba pozvati ovu ambadadoricu na konsultacije i opozvati je. Uostalom, nama u Izraelu i ne treba ambasada. Bolje da je nema nego da nas bruka i sramoti.

16 3

Dr. Prof. Mr. DŽINHO LAŠDUD

@Aga Kan opozvati je isto ko i onu iz Brisela što je otvarala diplomatsku poštu od Ivanića !!! NEMA OPOZIVA !!!! NO , NO ....

2 4

* Sva polja su obavezna