Kamberović: Izetbegović kao da živi u virtualnom svijetu

Kamberović: Izetbegović kao da živi u virtualnom svijetu Izvor: N1

Profesor historije Husnija Kamberović kazao je jutros gostujući na N1 televiziji da lider Stranke demokratske akcije i predsjedavajući član Predsjedništva Bosne i Hercegovini ''živi u fiktivnom svijetu''.

Gost emisije Novi dan je komentarisao dolazak turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana u Sarajevu jučer. Ocijenio je da će se o ovom događaju još dugo pričati.

''Dugo se pričalo i puno se pričalo o tome, vjerovatno će se još dugo pričati. Mislim da će priča o tome trajati sve do izbora u BiH, mislim da to zapravo jeste poruka, snažno upozorenje, signal Evropi šta se to dešava u BiH', rekao je gost N1.

Prema njegovom mišljenju, ovako je u Evropu odaslan loš signal.

''Mislim da je to jedan loš signal koji smo odaslali Evropi jučer iz Sarajeva mada ne mislim da će Evropa izravno reagovati u smislu nekih sankcija. Sve informacije prolaze kako je Erdogan boravio u radnoj posjeti BiH. Mislim da je suština bila u tome da je on došao na taj predizborni skup koji je bio zabranjen u drugim dijelovima Evrope. To također pokazuje koliko je bosansko društvo urušeno, koliko su bosanske institucije urušene. Ukoliko bi doista u radnu posjetu dolazio predsjednik zemlje logično bi bilo da tu budu i ostali članovi Predsjedništva'', ispričao je Kamberović.

Bosni i Hercegovini, dodao je, nedostaje jedna kredibilna politička snaga.

''Mislim da je Šprić bio u pravu kada je rekao da se u Bosni i Hercegovini može dešavati nešto što ne može nigdje drugo. Ja mislim da nama nedostaje jedna ta kredibilna politička snaga kojoj će se vjerovati kad iznese program. Ne može se stvoriti nikada apsolutno jedinstvo. Moramo znati strukturu bosanskog društva, moramo biti svjesni koliko je bosansko društvo podijeljeno'', dodao je profesor Kamberović.

On je rekao da je lider SDA i predsjedavajući Predsjedništva izgubio kontakt sa stvarnošću.

''Meni se čini da je Izetbegović izgubio poprilično puno kontakta sa realnošću, čini mi se kao da on živi u nekm virtualnom svijetu, kao da ne vidi šta se tu zapravo dešava i taj krug ljudi u kojem se on kreće koji nameće jednu stvarnost koja nije realna. Ta izjava da je Bog poslao Erdogana Turcima je, rekao bih gotovo bogohuljenje. Čudio sam se, da li je on htio reći da li imamo novog Božijeg poslanika na zemlji ili nešto je nešto drugo htio reći. Jaka i pretjerana izjava, ali pokazatelj svijeta u kojem Izetbegović živi i njegove bliskosti s Erdoganom'', naglasio je Kamberović.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Izvor: N1

Komentara 56

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Mimi

Malo je reći da Izetbegović živi u nekom drugom svijetu. Naravno, to ga ni najmamje ne opravdava. Svi političari žive u nekom paralelnom svijetu i nemaju nikakav osjećaj za stvarnost. Niti žele da ga imaju. Jednostavno, niti je briga koga za nas, mi se više bavimo njima nego oni nama, oni su sami sebi jedina briga. Mi i oni živimo u potpuno razčitim dimenzijama. Zato ne treba uopšte izlaziti na izbore . Trebamo ih ignorisati i ponašati se kao da izbori uopšte ne postoje.

1 0

Visegrad

Ti si Istoricar i zasto pričaš o politici kad neznas !! Ko te je platio feto ili pkk ?

4 5

Filozof

Kamberoviću, dok te nisu izbacili iz Instituta za historiju, valjao je SDA i Izetbegović. Sad ne valjaju.

6 5

* Sva polja su obavezna