Frljić za N1 o incidentu u Češkoj: Upozoravao sam na ovo

Frljić za N1 o incidentu u Češkoj: Upozoravao sam na ovo Izvor: Nel Pavletic/PIXSELL

Rođeni Travničanin, Oliver Frljić komentirao je za N1 upad prosvjednika na izvedbu njegove predstave "Naše nasilje, vaše nasilje" u Brnu.

"Ne znam je li ovo dosad neviđeno. Slične stvari događale su se i tijekom izvedbi Living Theatera. Ovo pokazuje koliko je situacija u Europi loša, promijenile su se zemlje u kojima ne bismo očekivali takve stvari", rekao je redatelj za N1 televiziju.  

"Na ovo sam pokušavao upozoriti prije dvije godine, ali tada su mi se smijali i govorili da je pretjerano. Sada se pokazuje da je dijagnoza bila točna i precizna", rekao je Frljić dodajući kako je "znakovito" što ovu predstavu još nisu imali priliku igrati u Zagrebu. 

Izvor: N1

Podsjetimo, prosvjednici iz marginalne lokalne inicijative "Pristojni ljudi", koju češki MUP označava kao ekstremističku, nabavili su ulaznice za unaprijed rasprodanu predstavu kazališta u Brnu, pričekali desetak minuta, a onda upali na scenu i postrojili se između glumaca i publike s ciljem da spriječe izvedbu predstave. 

Na poziv organizatora festivala intervenirala je policija i naredila prosvjednicima da napuste scenu i istjerala ih iz kazališta.

Predstava je prekinuta na jedan sat, a zatim nastavljena, ali je u publici je ostalo još nekoliko "pristojnih" koji su se glasno molili, zviždali i vikali "Ne vrijeđajte Isusa!", a njih 15 su iz dvorane izveli redari.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: oliver frljić

Komentara 4

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Stevo

Hasanbegović i Bozanić veliki i tolerantni Hrvati zasigurno budu imali razumjevanje za Frlićeve kritičke predstave koje potiću na razmišljanje stanja u našem "modernom i tolerantnom" društvu, i budu ih oberučke prihvatili.

12 4

Ahmad

Jednako kao i Vučić, kad Frljić bude pravio predstavu o Srbima, ili kao Bakir, kad Frljić bude pravio predstavu u kojima muđahedini odrubljuju glave kršćanima. Osim toga, u konkretnom se slučaju radi o događaju u Češkoj. kakve veze imaju Bozanić i Hasanbegović s ovim, osim što si se ti Stevo izobličio od mržnje prema Hrvatskoj. Samo ti uživaj u svojoj mržnji...

2 3

Stevo

Moj cijenjeni pajdo Ahmad, šta radi susjed nije moja briga, jer ja kod njega ne živim. Mene je sramota da u mojoj Domovini jedan čovjek ili manjina odlučuje šta netko smije ili ne smije. Za to nisu nadležna uvjerenja i sud pojedinaca ili stranke, već državne institucije (sudovi) koji odlučuju šta se smije, a šta ne, pa zatražite od suda da zabrani prikazivanje onoga što Vas vrijeđa. Možda sud bude donesao pravorijek koji bude na tragu Vaših želja. A Vas poštovani gospodine nitko neće silom natjerati da gledate ono što Vam se ne sviđa. Ako Vi domoljublje shvaćate samo da se prikazuje ono što Vama odgovara, onda bi bilo dobro da si potražite u S. Koreji mjesto pod suncem.

4 0

* Sva polja su obavezna