Austrija: Razbijena narko-banda iz Srbije

Austrija: Razbijena narko-banda iz Srbije Izvor: Ilustracija, Reuters

U akciji policija Srbije i Austrije, u kojoj su uhapšena 24 sbijanska državljanina, u Beču i okolini pronađeno je 10 kilograma marihuane spremne za prodaju, 3,2 kilograma kokaina, 600 grama heroina, te oko 80.000 eura, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

U više od 20 pretresa otkriveno je 14 laboratorija za uzgoj marihuane u vještačkim uslovima, tri manja skladišta za pakovanje ove opojne droge, te oko 7.500 biljaka u raznim fazama razvoja za koje se procjenjuje da bi od njih moglo da se proizvede oko 350 kilograma osušene marihuane.

Zaplijenjen je i jedan pištolj i više od 30 telefona za komunikaciju, među kojima su telefoni marke BlackBerry.

U ovoj akciji, u kojoj je učestvovalo više od 200 policajaca, uhapšeno je 26 osoba, od kojih su 24 srbijanski državljani, jedan austrijski i jedan crnogorski državljanin. Za jednim od uhapšenih tragali su Srbija i Austrija zbog trgovine drogom i oružjem, prenose beogradski mediji.

Uhapšeni su N.R. /32/, A.J. /30/, S.M. /37/, D.K. /42/, Ž.M. /39/ i G.D. iz Beograda, K.Đ. /35/ iz Obrenovca, D.J. /46/, Ž.S. /40/, V.Ć. /40/, B.M. /40/, D.R. /29/, N.B. /27/, M.J. /30/, D.O. /47/, D.O. /39/, S.B. /37/ iz Užica, Đ. B. /38/ iz Prištine, M.K. /38/, A.F. /39/, G.Z. /42/ iz Pančeva, D.D. /43/iz Divaca, Z.K. /28/ iz Sente, A.B. /49/ iz Kruševca, M.Đ. 730/ iz Podgorice i D.L. /37/ iz Beča.

Zajednička istraga srbijanske i austrijske policije pokazala je da je ova grupa djelovala na teritoriji Austrije od početka 2017. godine i da su njeni članovi iznajmljivali kuće u Beču i okolini, u kojima su instalirali laboratorije za uzgoj marihuane, navodi se u saopštenju.

U tom periodu, od početka 2017. godine pa do trenutka hapšenja, procjenjuje se da je ova kriminalna grupa ukupno proizvela oko 888 kilograma gotove marihuane.

Vrijednost ove količine marihuane procjenjuje se na 3.463.200 eura na veliko, odnosno u uličnoj prodaji na 8.880.000 eura, navodi MUP Srbije.

Portparol Savezne kriminalističke službe rekao je da je Služba nakon prekogranične saradnje uspjela da razbije srbijansku narko-bandu koja se specijalizovala na proizvodnju i trgovinu marihuanom.

"Saradnja je savršeno funkcionisala", rekao je portparol.

Dvije stotine policajaca, među kojima i specijalne jedinice "Kobra" i "Vega", učestvovale su u akciji protiv srbijanske narko-bande, rečeno je u Beču.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Austrija , Srbija

Komentara 6

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

BugoHossBH

Jel se i ovdje svako komentarisanje pretvori u naciprimitivno piskaranje sa dozom mržnje?

1 1

BugoHossBH

I brand "blackberry" je bitan zato što...????

0 1

Gradjanin

Bravo Austrija 👏

6 0

* Sva polja su obavezna