Akcija FDS: Predložen pritvor za 4 osobe, za 4 mjere zabrane

Akcija FDS: Predložen pritvor za 4 osobe, za 4 mjere zabrane Izvor: N1

Svih osam uhapšenih u akciji FDS i osumnjičenih za kazneno djelo udruživanje zbog činjenja djela zloupotrebe položaja ili ovlasti u Fabrici duhana Sarajevo, predati su u nadležnost sarajevskog kantonalnog Tužilaštva.

Nakon ispitivanja, postupajući tužitelj predložio je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje pritvora za četiri osumnjičene osobe, dok su za preostalih četvero uhapšenih predložene mjere zabrane, potvrđeno je za N1.


Sud u Sarajevu će u sljedećih 24 sata odlučiti o ovom prijedlogu.

Prema navodima Tužilaštva KS počinjenjem navedenih kaznenih dijela osumnjičeni su stekli protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od 22.000 KM.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: fds , tužilaštvo ks

Komentara 3

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Mz

Vido se da je poljoprivreda niskoprofitna grana privrede neims odakle ukrasti ni milioncic

1 0

Oeeheej

Samo 22.000 KM jer ih je tek krenulo, a i nedavno su se osamostalili. Šta se može kad imaju gladne i pohlepne oči. A nije him ni plata bila dovoljna.

1 0

FRKA5

22000 sitnica, malo za mito i morate za glupost dogovarati. Kada kradeš ukradi na milione, nešto daš tužiocu, nešto sudiji, nešto ostaviš sebi i siti vuci a ovce na broju.

3 0

* Sva polja su obavezna