FIA potvrdila promjene u trkama Formule 1

FIA potvrdila promjene u trkama Formule 1 Izvor: Tanjug/AP/Ross Land

Međunarodna automobilistička federacija (FIA) potvrdila je u četvrtak promjene u pravilima natjecanja Svjetskog prvenstva formule 1, kojima će od sljedeće sezone biti omogućene konstrukcijske promjene na bolidima, a time će vozačima biti olakšano pretjecanje.

Kod sadašnjih automobila pretjecanje je otežano jer bolidi lako gube na brzini zbog zračnih turbulencija koje stvaraju bolidi koje pokušavaju prestići, a drugi otežavajući faktor je brzo pregrijavanje guma.

Potvrđene su i promjene u pravilima natjecanja formule E. Izbačeno je pravilo o obveznoj promjeni vozila tijekom utrke, jer je postignut tehnološki napredak u baterijama koje električne formule koriste te mogu izdržati trajanje utrke od 45 minuta plus jedan krug.

U kalendaru za 2019. godinu po prvi put je uključena utrka u Saudijskoj Arabiji, pod uvjetom da staza u Ad Dirijahu zadovolji uvjete za homologaciju. U kalendaru bi se trebale naći i utrke u Zuerichu i Monaku, a sezona će završiti 13. i 14. srprnja u New Yorku.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Formula 1

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Dr. Prof. Mr. Akademik DŽINHO LAŠDUD

Kažu da im od sljedeće godine uvode duple karburatore i maflone ?!?

2 0

* Sva polja su obavezna