Blokade puteva širom BiH: Kilometarske kolone na M-17

Blokade puteva širom BiH: Kilometarske kolone na M-17 Izvor: N1

U jeku blokada saobraćajnica kao znak protesta zbog povećanja cijena goriva, blokiran je i put M 17, javio je reporter N1 Vlado Marić. Istovremeno, blokirane su saobraćajnice u Sarajevu, Tuzli, Banjaluci i drugim gradovima.

Nakon Tuzle, Banjaluke, Sarajeva, Jelaha i drugih gradova, autoprevoznici i učesnici u saobraćaju su blokirali i magistralni put M 17.

Kilometarske kolone su primjećene između Doboja i Žepča.

Zbog trećeg poskupljenja goriva u ovoj godini vozači su zaustavili automobile na jedan sat. Prethodnih dana vozači širom Srbije na isti način su izrazili revolt.

Na najavu protesta reagovao je sam predsjednik RS Milorad Dodik, kaže tražit će od policije da sklanja automobile sa ulice. "Ne možete da zaustavite automobil negdje na cesti i tako ugrozite druge ili zaustavite saobraćaj, a nekome, recimo treba Hitna pomoć u tom trenutku", naglasio je Dodik, te dodao da svaki protest mora biti prijavljen.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 11

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Delbob

I treba ustati za svaku vrstu nepravde u ovoj zemljo ,od privatizacije,raznih nameta itd

4 0

Babin 100%

Sada cemo biti rahat turista za gorivo iz Hrvatske , jeftino tankati i povrat poreza, dosta je bilo.

1 0

bosanac

Kada su se akcize dogovarale i potpisivale svi spavali , to vam je sada racun. Niko ne bi radio samo se vozikati, pa ne moze ni tako .Blokirajte vladu i ministre koji su vam to priredili zajedno sa EU.

3 0

* Sva polja su obavezna