Carstvo čokoladnih delicija iz Dervente

Carstvo čokoladnih delicija iz Dervente Izvor: N1

Ako ste mislili da su samo belgijske ili švajcarske čokolade sinonim za kvalitet i luksuz prevarili ste se. Ima toga i kod nas.

Postoji jedna čokolaterija u kojoj se ručno prave luksuzne praline sa zlatom, šampanjcem ili šafranom. Ovo carstvo čokoladnih delicija nalazi se u Derventi.

Miris čokolade mami u ovu radnju. Na pultu ruže, naizgled prave, zapravo su čokoladne. Jestive, a se koriste za bidermajere.

Daira ih ručno pravi i za svaku ovu ružu potrebno je 2-3 sata.

"Mora se praviti čokolada za modeliranje, onda se modelira ruža, onda ide faza mirovanja, pa hlađenja i onda bojenje", kazala je za N1 Daira Milaimi, vlasnica Chocolate Boutique.

Tu su crna i bijela čokolada u raznim oblicima i u kombinacijama sa domaćim, šumskim i koštunastim voćem, bombonama, listovima i laticama aromatičnih biljaka, kandirano voće, čokoladni tartufi.

"Rum ili belis, sa ukusom kafe ili maline, imamo i punjenu datulu sa marcipanom i prženim jezgrom badema, onda imamo praline koje mi zovemo exkluziv različitih ukusa limeta, đumbir, badem.. pralina merk de šmapanj se zove i radi se sa vinjakom i sa jednim kvalitetnim šampanjecem na zapadu je zovu kraljica praline", dodala je Daira za N1.

Ovo je jedna od najluksuznijih poslastica pralina od ružinog ulja posuta sa 24 karatnim zlatom. No, nije zlato jedini neobičan sastojak. U Dairinoj radionici je mnogo iznenađenja.

Opširnije u prilogu Anđelke Marković.

Izvor: N1

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: čokolada

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Oeeheej

Dajte mi jednu s lozovačom i dvije sa šljivovicom!

0 0

Na zapadu ništa novo

U moru crnila jedno osveženje. Neka je sa srećom. Ako budem prolazio kroz Derventu obavezno ću svratiti.

3 0

* Sva polja su obavezna