MUP KS se oglasio povodom najavljenih blokada saobraćaja

MUP KS se oglasio povodom najavljenih blokada saobraćaja Izvor: N1

MUP KS se oglasio povodom najavljenih blokada saobraćajnica kao znak protesta zbog cijena goriva.

Saopćenje MUP-a KS prenosimo u cjelosti:

"Povodom jučerašnje blokade saobraćajnica u centru Sarajeva, te eventualno organiziranih blokada u narednim danima, Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo obavještava građane i učesnike u saobraćaju o sljedećem:

Policijski službenici Uprave policije su dana 10.06.2018. godine, tokom blokade saobraćaja uzrokovane nezadovoljstvom vozača cijenama goriva, izvršili evidentiranje vozila kojima su vozači izvršili obustavu saobraćaja na raskrsnici ulica Zmaja od Bosne – Fra Anđela Zvizdovića – Vrbanja i Maršala Tita, te će u narednom periodu biti izvršena provjera vlasnika vozila, a prema licima koja su učestvovala u obustavi saobraćaja na pomenutoj raskrsnici, biti poduzete zakonom predviđene mjere.

Istovremeno, obavještavamo sve učesnike u saobraćaju, da će policijski službenici Uprave policije i u narednom periodu, prema svim učesnicima u saobraćaju, koji svojim ponašanjem ometaju normalno odvijanje prometa i na bilo koji način doprinose nezakonitim i nedopuštenim obustavama saobraćaja, poduzimati zakonom predviđene mjere i radnje.

Također, bit će poduzete i odgovarajuće mjere kako bi odvijanje saobraćaja bilo omogućeno alternativnim pravcima, posebno kada su u pitanju vozila hitne medicinske pomoći i druga vozila sa prvenstvom prolaza", navodi se u saopćenju.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 16

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Ivan

Prestati tociti gorivo sedam dana u ciheloj BiH da vidimo kakve bi gubitke imale pumpe.Posto narod nema tako samopouzdanje da uradi tako nesto nema promjene

6 0

Gradanin

Policij bi bilo pametnije da stanu uz narod a ne uz lopove

7 0

Delbob

Mup kao i ostale poluge vlasti u službi novopečenih tajkuna . Jer njihovi interesi su bitniji od običnih građana tj modernih robova

8 1

* Sva polja su obavezna