David De Gea traži javno izvinjenje novog premijera Španije

David De Gea traži javno izvinjenje novog premijera Španije Izvor: AFP

Španski golman David de Gea rekao je da želi da mu se novi premijer Španije Pedro Sanchez javno izvini zbog komentara o navodnoj umješanosti zvijezde Manchester Uniteda u slučaju seksualnog zlostavljanja.

De Gea nije optužen, ali je uprkos tome Sanchez, koji je tada bio vođa opozicije, javno rekao da ima problema što je on prvi izbor crvene furije na golu pred Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

"Čim su se pojavile informacije, sazvao sam konferenciju za medije i rekao da je sve laž, ali su i dalje ljudi govorili o tome. Na kraju istina ispliva na vidjelo i jasno je da je sve bila laž“, rekao je De Gea za „As“.

Sanchez je posjetio reprezentaciju Španije pred njen put u Rusiju na Svjetsko prvenstvo i to je iskoristio kao priliku da porazgovara sa 27-godišnjim golmanom. Iako je rekao da mu znači izvinjenje premijera, De Gea vjeruje da mu duguje da to učini i javno.

"Kulturno sam prihvatio njegovo izvinjenje. Poenta je da je ono što je tom prilikom rekao bilo javno, tako da smatram da njegovo izvinjenje treba takođe da bude takvo. Takođe je istina da je veći dio javnosti pokazao nepoštovanje prema meni i nije se ni potrudio ni da mi se privatno izvini. Lako je pričati o drugima u ovoj zemlji“, naglasio je De Gea.

Španija će se na Mundijalu naći u grupi B sa Portugalom, Marokom i Iranom. Prva utakmica Špance čeka u petak, a rivali će im biti Portugalci.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna