Prvi intervju Trumpa nakon summita: Vjerujem Kimu

Prvi intervju Trumpa nakon summita: Vjerujem Kimu Izvor: Jonathan Ernst / REUTERS

Nekoliko sati nakon povijesnog summita s vođom Sjeverne Koreje, Kim Jong-unom, američki je predsjednik Donald Trump dao prvi intervju.

U razgovoru za ABC News, Trump je voditelju Georgeu Stephanopoulosu rekao da vjeruje sjevernokorejskom vođi. "Da, vjerujem mu. Možda ćemo za godinu dana razgovarati, i ja ću reći da sam pogriješio, to je moguće. Surađujemo na visokoj razini, mnoge se stvari mogu promijeniti i mnoge su stvari moguće. On meni vjeruje i vjerujem mu. Rekao je da nijedan drugi predsjednik nije mogao ovo uspjeti", rekao je Trump nakon summita.

Istaknuo je da se Sjeverna Koreja mora riješiti nuklearnog oružja i provesti denuklearizaciju. "Radit ćemo s Južnom Korejom, s Japanom i Kinom", rekao je Trump, dodavši da i Kim Jong Un to želi.

"Mislim da stvarno želi učiniti nešto dobro za tu zemlju", rekao je Trump, istaknuvši da je denuklearizacija proces koji traje, ali da će se on u Sjevernoj Koreji početi događati odmah. Dodao je da s Kimom nije razgovarao o povlačenju američkih snaga iz Južne Koreje.

Govoreći o Kimu, Trump je u razgovoru za ABC News istaknuo da ga njegov narod voli te da Sjeverna Koreja ima potencijal postati slična industrijska sila kao što je to Južna Koreja.

Na opasku novinara Stephanopoulosa da je Kim diktator koji vodi policijsku državu i naređuje ubojstva članova vlastite obitelji te pitanje kako može vjerovati takvom ubojici, Trump je odgovorio da je situacija takva kakva jest. "Mogu samo govoriti iz vlastitog iskustva, sreo sam ga, razgovarao s njim i ovo je bilo jako intenzivno. Mislim da želi napraviti dobar posao za Sjevernu Koreju, da želi provesti denuklearizaciju, bez toga nemamo o čemu razgovarati", rekao je Trump.

Na pitanje vjeruje li da se Kim može promijeniti, Trump je istaknuo da je u životu imao posla s različitim ljudima. "Nekad ljudi kojima najmanje vjerujete ispadnu najčasniji, a oni kojima vjerujete ispadnu nečasni. Učinili smo nešto što se dosad nije napravilo, nitko se od predsjednika nije sreo s tom obitelji. Učinili smo nešto na što smo vrlo ponosni", rekao je Trump, dodavši da će pratiti daljnje Kimove postupke.

Istaknuo je i da je Kima pozvao u Bijelu kuću. "Volio bih da dođe i mislim da bi i on volio doći", rekao je Trump.

Izvor: YouTube

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Bijed no

Vjerujeli on tebi i smijeli ti itko vjetovati a pogotovo on.

2 0

* Sva polja su obavezna