Veliko nevrijeme u Srbiji

Nevrijeme praćeno jakim pljuskom pogodilo je danas pojedine dijelove Vojvodine, dok su u užičkom kraju sijevale munje i padao je grad veličine lješnika.Snažna oluja praćena grmljavinom i gradom veličine lješnika koji je padao deset minuta, pogodila je Užice, ali i širi region oko ovog grada, piše Blic.Za samo nekoliko minuta ljetnja kiša se pretvorila u oluju koja je donijela graške grada od čijeg udaranja po prozorima su se jedva čuli udari gromova. Dijelovi Užica bukvalno su prekriveni ledom, a strmim ulicama u centru grada teku potoci vode. Pojedini krovovi se bijele kao u sred zime.

nevreme, užice Izvor: N1

Još uvijek je rano da bi se znalo da li je grad pričinio štetu u samom gradu, ali je izvjesno da su poljoprivredni usjevi u okolini uništeni.Nevrijeme je nanijelo štetu na poljoprivrednim usjevima u naseljima koja su blizu grada, stradali su i malinjaci, a kolika je tačno šteta znaće se tokom narednih dana.

Ogromna količina vode koja je pala u kratkom roku poplavila je ulice.

nevreme, užice Izvor: N1

Jaki pljuskovi u Vojvodini

Jak pljusak pao je u Bačkoj, u Bečeju i okolini, dok je kiše, munja i grmljavine bilo i u Novom Sadu i okolini. U Bečeju je za kratko vrijeme pala velika količina kiše, a kako se vidi na snimcima koje su objavili građani bila je prava provala oblaka.

Kako prenose građani na društvenim mrežama, kiša je padala i u Nadalju, u blizini Bačkog Gradišta, ali u okolini Odžaka.

Olujnog nevremena bilo je u Banatu, u okolini Zrenjanina i Kikinde.

Inače, Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje na pojavu vremenskih nepogoda za područje cijele Srbije koje je na snazi od danas do četvrtka.

Meteorolozi su upozorili da je moguća pojava lokalnih vremenskih nepogoda, te da bi za tri sata moglo pasti i preko 20 litara kiše po metru kvadratnom. Moguća je pojava olujnog vjetra i grada.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Nevrijeme , Srbija

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna