Stranke i kandidati kojima je CIK odbio prijave za izbore

Stranke i kandidati kojima je CIK odbio prijave za izbore Izvor: N1

Centralna izborna komisija BiH je juče objavila pregled ovjerenih političkih stranaka i nezavisnih kandidata za predstojeće Opće izbore u BiH. N1 saznaje iz CIK-a kojim strankama i kandidatima nije ovjerena prijava.

Nezavisni kandidati kojima je odbijena prijava:

Luka Stanić, prijava za Narodnu skupštinu RS - odbijena jer nisu dostavljeni potpisi podrške, dokaz o uplati takse i finansijaski izvještaj.

Sejfudin Tokić, prijava za Predsjedništvo BiH - odbijena radi nedovoljnog broja potpisa podrške birača i nedostatka dokaza o uplati takse.

Svetozar Pudarić, prijava podnešena za Predsjedništvo BiH - razlog odbijanja prijave je taj što je upisan u Centralni birački spisak u izbornoj jedinici koja nije u skladu sa članom 4.2. Izbornog zakona BiH i članom 8.1 stav (2) Izbornog zakona BiH, odnosno ima prijavljeno prebivalište u Federaciji BiH a prijavljuje kandidaturu za člana Predsjednitva BiH koji se bira iz Republike Srpske.

Sead Nuhbegović, prijava podnešena za Skupštinu Kantona Sarajevo - odbijena jer nisu dostavljeni potpisi podrške, nije dostavljen dokaz o uplati takse i nije ovjerena izjava (članovi 4.4, 4.11 i 4.16 Izbornog zakona BiH).

Milan Bešlić, prijava podnešena za Predsjednika i potpredsjednike RS, razlog odbijanja prijave je nedovoljan broj validnih potpisa podrške (veliki broj sličnih potpisa birača sa netačnim brojevima lične karte).

Političke stranke kojima je odbijena prijava:

Kongresna narodna stranka prava boraca i građana, pravde i morala, prijava podnešena za Skupštinu Posavskog kantona - prijava odbijena jer nije uplaćena taksa i nema dovoljno validnih potpisa podrške birača.

Pokret Most 21 – prijava podnesena za Skupštinu Kantona Sarajevo - nedostaje dokaz o uplati takse.

Bošnjački pokret, prijava podnešena za sve nivoe vlasti osim za Narodnu skupštinu RS i Predsjednika i potpredsjednike RS - razlozi odbijanja su nedovoljan broj validih potpisa podrške i uplaćen nedovoljan iznos takse.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Vnago

Koje vas postavio na to mjesto da pljackate narod

1 1

* Sva polja su obavezna