Od sutra niže cijene goriva u Republici Srpskoj

Od sutra niže cijene goriva u Republici Srpskoj Izvor: N1

Cijene naftnih derivata od sutra će biti niže na pumpama u Republici Srpskoj – potvrđeno je u Ministarstvu trgovine i turizma. Prema informacijama koje su dostavljene Ministarstvu, pojedini distributeri naftnih derivata su već u toku današnjeg dana snizili cijene u iznosu od 0,05 KM po litri goriva.

Iz resornog ministarstva podsjećaju da je od početka godine primjetan znatan rast cijena nafte na svjetskom tržištu, što se direktno odrazilo i na rast cijena naftnih derivata u svim zemljama, pa tako i u Republici Srpskoj. Primjera radi, cijena nafte po barelu u maju iznosila je 73,43 dolara, dok je u januaru iznosila 66,23 dolara. Ukoliko bi se pravilo poređenje sa cijenama naftnih derivata u zemljama okruženja, poput Srbije, Crne Gore i Hrvatske, vidljivo je da su cijene u Republici Srpskoj niže. Prosječna cijena EURO DIZEL 5 goriva u Republici Srpskoj u maju iznosila je 2,24 KM, BMB 98 2,37, dok je BMB 95 bio 2,25 KM.

Ministarstvo trgovine i turizma će na sutrašnjoj redovnoj sjednici informisati Vladu Republike Srpske o kretanju cijena naftnih derivata u Republici Srpskoj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: cijene goriva

Komentara 5

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Cijene su uvijek visoke

Ocigledno vlade ne smanjuju cijenu goriva nego distributeri. Istina, na cijene uticu i vlade, ali nikako u toj mjeri kao "pumpadzije".

1 0

Abid

Ovo je kao kad prosijaku u današnje vrijeme date 5 feninga.

1 2

Ravno Do Mora

Prije 3 god.Barel nafte je bio 156$ a na pumpama 2.50 km,pa šta je ovo sad?

1 1

* Sva polja su obavezna