Dragan Čović: Izbjeći podjele unutar hrvatskog naroda

Dragan Čović: Izbjeći podjele unutar hrvatskog naroda Izvor: N1

Sastanak stranaka Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine održan je danas u Vitezu, a kako je nakon ovog događaja ispričao predsjednik Dragan Čović, radi se o tradicionalnom sastanku s Predsjedništvom Udruge Prsten.

Podsjećamo, nakon 13 godina postojanja u Hrvatskoj, u Vitezu je danas osnovana Udruga Prsten, kao Udruga bh. Hrvata. Za predsjednika je izabran Zdenko Vukić, a osnivanju je prisustvovao i Čović.

''Ovo je tradicionalan sastanak predstavnika HNS-a s Predsjedništvom Prstena, razgovaramo o životnim temama, Milijanu Brkiću kao i zamjeniku presjednika Sabora hvala što su nas počastili svojim dolaskom  i što s nama pokušavaju tražiti rješenja. Da izbjegnemo bilo kakvu podjelu unutar hrvatskog nacionalnog bića. Mislim da činimo sve kroz HNS da pošaljemo jasnu poruku da podjela unutar Hrvatskog narodnog sabora nema. Ovih osam političkih subjekata koji su mene predložili za hrvatskog člana Predsjedništva, imat ćemo hrvatskog člana Predsjedništva i dominantnu većinu u Domu naroda, to bi nam jamčilo da možemo skrbiti o narodu. Veliko hvala Prstenu'', kazao je Čović, a potom dodao da će legitimni predstavnik Hrvata biti ''koga god hrvatski narod izabere''.

''Legitimnost se lako mjeri na kraju. Mi ćemo vjerovatno imati 5-6 kandidata za člana Predsjedništva. Koga god hrvatski narod izabere, on je legitimni predstavnik'', zaključio je on.

Predsjednik Prstena Mijo Marić naglasio je da se ova organizacija ne bavi politikom.

''Prsten se ne bavi politikom. Nas zanimaju sadržaji koji se prepliću kroz političko djelovanje, a tiču se u prvom redu Hrvata, ali i ostalih naroda. Nas zanima gospodarski aspekt u BiH jer smo izravno povezani s BiH. U HNS-u imamo izvrsnog partnera za takav način djelovanja i postupanja'', poručio je on.

Miljan Brkić, potpredsjednik HDZ-a Hrvatske, dodao je da je ova stranka uvijek pružala podršku sestrinskoj stranci i HNS-u.

''HDZ Republike Hrvatske uvijek je dosad i uvijek će davati potporu našoj sestrinskoj stranci i HNS-u. Na ovim izborima koji su u listopadu, HDZ Hrvatske će dati maksimalnu potporu našim prijateljima iz HNS-a i gospodinu Čoviću. Zabrinjavajuće je što nije izmijenjen Izborni zakon'', poručio je on.

U novoosnovanoj udruzi UBHH Prsten vodit će se računa o teritorijalnoj, obrazovnoj, starosnoj i spolnoj pripadnosti i zastupljenosti dok će se Upravni odbor sastojati od čak 33 člana, a u kasnijoj fazi proširit će se na 52 člana. Pored predsjednika Zdenka Vukić iz Travnika, za dopredsjednike udruge UBHH Prsten izabrani su Veseli Čule iz Čitluka i Ante Domić iz Brčkog.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 13

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Ero

Podjela u Hrvatskom narodu nema jer onaj tko nije HDZ on nije Hrvat.

2 0

Juni Kisoviti

Da bi izbjegao podjele Hrvata oni moraju da odu u Hrvatsku i tamo ce biti sigurni i nece biti lodjela,ovdje u Bosni imamo Hercegovacke i Bosanske katolike a nemamo Hrvate, oni su u Hrvatskoj rodnoj grudi matici,a vi ste u BiH. Zasto se stidite svog postojanja da ste Bosanci i Herc.kad je to istina.

2 1

Jaaao

Čoviću, prokužili su te Hrvati, napokon.

14 0

* Sva polja su obavezna