Krčmarević: Trebaju mi igrači koji će poginuti za dres

Krčmarević: Trebaju mi igrači koji će poginuti za dres Izvor: N1

Novoimenovani trener NK Željezničar, Slobodan Krčmarević je istakao da računa na igrače koji će poginuti za dres, koji će se oznojiti. Insistirat će na temperamentnosti, agresivnosti, ali i smirenosti i koncentriranosti u igri. Za njega su navijači ovog sarajevskog kluba najveći adrenalin i motiv za igru.

Razlog zbog kojeg je prihvatio angažman u ovom fudbalskom klubu je sljedeći:

"Željo je toliko velik, da je prosto bilo nemoguće odbiti ponudu. Kao neko ko je igrao u staroj Jugoslaviji čija je liga bila među pet ili šest najkvalitetnijih u Evropi, znam težinu i značaj Želje. To je klub ogromne tradicije. Podudarila nam se želja da se dokazujemo, i Željo i i ja", kazao je Krčmarević.

Podsjetio je da je bio trener fudbalskih klubova koji imaju vatrene navijače poput Partizana, Paoka, Apolona. Pozvao je navijače Željezničara na strpljenje jer "se neke kockice moraju posložiti".

Naglasio je da je Željezničar uvijek imao relacije sa Partizanom, dok je FK Sarajevo imalo relacije sa Crvenom zvezdom.

U odnosu na 1983. godinu kada je služio vojni rok u sarajevskom naselju Mojmilo, mišljenja je da se Sarajevo mnogo promijenilo rekavši da je "frapiran promjenom".

"1983. godina je bila najuspešnija godina za fudbal u Sarajevu. Safet Sušić je najveći majstor uz Dejana Savićevića", podsjetio se.

Ne misli da biti veliki trener nije uvjetovano velikom igračkom karijerom. Insistirat će na disciplini kod igrača, naglasio je.

"Kod mena nema malo discipline, nego mnogo više discipline. Ljudi kažu da ne moraš biti veliki igrač da bi bio veliki trener, ne slažem se s tim. Bio sam 20 godina igrač i imam mnogo iskustva. To ću preneti na svoje igrače", naveo je.

Osvrnuo se na bh. fudbalsku ligu.

"Malo mi se spočitavalo da ne poznajem ligu. Naravno, tek sam došao. Slabo sam pratio ligu jer sam razočaran kako to sve funkcioniše kod nas. Sve je to malo divlje. Puno kaskamo za Evropom. Ali liga nije bezazlena, da ne bude da podcenjujem. Jako je neugodna, na to su me upozorili", rekao je Krčmarević.

Ispričao je kako su mu navijači Željezničara na ulici prilazili i govorili: Pusti Kup, hoćemo ligu. Smatra da je u Beogradu veći pritisak na trenera, nego u Sarajevu.

"U Beogradu su možda i veći pritisci, što bi vi rekli: Veća je čaršija. Uspeh je sve. Ako ga imaš - ti si bog, ako ga nemaš - ti si ništa. Zahvalio bih se i na podršci predsednika kluba, Senada Misimovića. Želimo im uzvratiti dobrim rezultatima", rekao je.

Objasnio je trenutni status igrača Željezničara, Gorana Zakarića.

"Goran Zakarić je pred vratima odlaska. Sam je izrazio želju da ode. Došlo je do zasićenja kod njega jer je dve godine tu. Za šest meseci mu ističe ugovor. Trebamo biti realni i pragmatični. Trebaju nam igrači koji će poginuti i za dres. Oni koji će se oznojiti. Željo je u pregovorima sa Partizanom u vezi igrača o kojem sam rekao sve najbolje, Zakariću. Željo ima materijalne prohteve jer mora živiti od nečega", obznanio je Krčmarević.

Komentarisao je i Svjetsko prvenstvo u fudbalu koje počinje danas u Rusiji. Za Krčmarevića je teško prognozirati ko će biti osvajač prvenstva.

"Srbija i Hrvatska su reprezenti fudbala s ovih prostora. Žao mi je što nema Bosne koja je, ako ne boljeg, onda istog kvaliteta kao i druge reprezentacije s ovih prostora", istakao je.

Favorit mu je Brazil zbog "njihove mašte" u igri.

"Navijat ću i za Srbiju, naravno, a voleo bih i da Hrvatska ostvari dobar rezultat", naglasio je.

Ocijenio je kao "nelogičnim" što su domaćinstvo za Svjetsko prvenstvo u fudbalu 2026. godine dobile Kanada, SAD i Meksiko. On je priželjkivao da to bude Maroko.

"Neke druge stvari su o tome odlučile. Neki lobiji, da ne kaežm fudbalska mafija. Savez Srbije je glasao za Maroko", kazao je Krčmarević.

U konačnici, izrazio je svoje mišljenje o slučaju Zdravka Mamića koji se trenutno nalazi u Međugorju.

"Zdravko je napravio najviše na nivou klupskog fudbala. Pokazao se kao izuzetan menadžer. Igrati Ligu šampiona u kontinuitetu nije lako. Napravio je neviđene transfere. On može održati seminar Želji, Sarajevu, Partizanu i Zvezdi kako se to radi. Prodavao je igrače po ceni koji možda i ne vrede toliko", zaključio je Krčmarević.

Izvor: N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna