Sindikat policije HNK-a najavio prosvjed

Sindikat policije HNK-a najavio prosvjed Izvor: N1

Sindikat policije u Hercegovačko-neretvanskom kantonu održat će prosvjed 25. lipnja na lokaciji Sjevernog logora u Mostaru.

"Policija kao garant zaštite osobne, materijalne i svake druge sigurnosti svih u zajednici, kao i ljudskog dostojanstva svakog pojedinca, jednakosti pred zakonom svih, došla je u poziciju da na ovakav način zatraži da se ista prava odnose i na njene članove'', navodi Sindikat u priopćenju za javnost.

Dodaje se kako će prosvjed biti održan u mirnoj i dostojanstvenoj atmosferi s ciljem da se skrene pažnja na nezavidan radno-pravni status svih uposlenih u županijskom MUP-u, posebno u Upravi policije, kao i na probleme činovanja i unaprjeđenja policijskih službenika, neizvršavanja pravosnažnih sudskih presuda, otpočinjanja pregovora u vezi s kolektivnim ugovorom o radu te niz drugih nagomilanih problema iz radno-pravnog statusa uposlenika.

Poseban razlog prosvjeda je odbijanje socijalnog dijaloga poslodavca, odnosno Vlade HNŽ-a, kako bi se konačno našlo rješenje za rješavanje nagomilanih problema u skladu s mogućnostima uz obostrano uvažavanje i poštivanje svih kojih se ova problematika tiče, navodi se u priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: MUP HNK

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

NekoIzMase

Treba ih sve snimat i slikavat. Malo ih handriti ko i oni sirotinju kad protestuje zbog cijena goriva

1 0

* Sva polja su obavezna