MUP RS sankcionisao 299 osoba zbog protesta

MUP RS sankcionisao 299 osoba zbog protesta Izvor: N1

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su potvrdili da je od početka protesta zbog cijena goriva, sankcionisano 299 osoba koje su ometale saobraćaj i policijske službenike u vršenju njihovih poslova i zadataka.

Upozoravaju neodgovorne pojedince da će svako kršenje zakonskih propisa i nepostupanja po naređenju policijskih službenika biti sankcionisano.

"MUPRS-a neće tolerisati ponašanje pojedinaca koji ometaju redovno odvijanje javnog saobraćaja te rad policijskih službenika u obavljanju njihovih zadataka", saopćeno je iz entitetske policije.

Tokom jučerašnjeg dana preventivno su djelovali, kako se dodaje, s ciljem nesmetanog odvijanja saobraćaja.

"U gradovima RS nije bilo blokada saobraćaja dužih od nekoliko minuta, s kojima se prestalo nakon dolaska policijskih službenika na ta mjesta", dodaju.

Ponavljaju da građani RS imaju pravo na mirno okupljanje i izražavanje svog nezadovoljstva na javnom mjestu, ali u skladu sa zakonskim propisima i bez ugrožavanja prava drugih građana i ometanja javnog saobraćaja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: MUP RS , hapšenja

Komentara 3

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Cabaravdic

Zafalilo dodi para pa namiriva od sirotinje, naravno kao i uvijek.

2 1

Драгас

o kojoj sirotinji ti pričaš, Stanivukoviću ili onim što pregledaju vozilo hitne pomoći i za eliko čudo o tim incidentu se nije oglasio niko iz Saveza za promjene. Njima je sve potaman,zauzeti su borbom za vlast...da narodu bude bolje.

2 0

Antifasista

Niko nesme da Vas nije osim moje milicije

2 1

* Sva polja su obavezna