Odgođen žrijeb Premijer lige BiH u fudbalu

Odgođen žrijeb Premijer lige BiH u fudbalu Izvor: N1

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na jučerašnjoj sjednici donio je odluku o odgađanju žrijeba BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine za narednu takmičarsku sezonu, koji je bio zakazan za danas u 12 sati.

Razlog za odgađanje žrijeba je zahtjev FK Borac iz Banjaluke za vanredno preispitivanje odluke Drugostepene komisije za licenciranje klubova NSBiH od dana 29. maja, a koji je IO NSBiH dostavljen, dva sata prije početka sjednice.

Navedenom odlukom potvrđena je odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova NSBiH o odbijanju izdavanja licence ovom klubu za učešće u BH Telecom Premijer ligi BiH u takmičarskoj sezoni 2018/2019. zbog neispunjavanja uslova iz finansijskog kriterija iz Pravilnika o licenciranju klubova, saopćeno je iz NSBiH.

FK Borac je u dostavljenom zahtjevu naveo da je naknadno izvršio sve finansijske obaveze zbog kojih nije dobio licencu za takmičenje u Premijer ligi BiH.

Članovi Izvršnog odbora NSBiH iz Fudbalskog saveza Republike Srpske predložili su da se zahtjev FK Borac naknadno uvrsti u dnevni red sjednice.

Međutim, i pored uvažavanja stava članova IO NSBiH iz FSRS, prijedlog nije mogao biti prihvaćen zbog činjenice da IO NSBiH u formalno-pravnom smislu nema statutarnu nadležnost za rješavanje predmeta u postupku licenciranja klubova.

Shodno tome, zaključeno je da se zahtjev FK Borac hitno dostavi na tumačenje UEFA-inom Odjelu za licenciranje klubova.

Novi termin žrijeba Premijer lige BiH biće naknadno utvrđen, navodi se u saopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna