Reprezentacija BiH vraća se sa osam medalja iz Italije

Reprezentacija BiH vraća se sa osam medalja iz Italije Izvor: Fena
Tim iz BiH osvojio osam medalja na natjecanju za transplantirane i dijalizirane

Reprezentacija transplantiranih i dijaliziranih osoba vratila se u BiH sa osam medalja, osvojenih na 10. europskim sportskim igrama, koje su se održane od 17. do 24. lipnja u Cagliariju u Italiji.

"Iako smo imali jako težak zadatak, prvenstveno da osiguramo novac kako bi uopće otišli, prvi put kao reprezentacija BiH na Europske sportske igre dijaliziranih i transplantiranih, što nam je nekako uspjelo. Sukladno novčanoj potpori, četiri osobe bile su sudionici ovog velikog sportskog okupljanja", kazao je predsjednik Udruge dijaliziranih i transplantiranih osoba Federacije BiH Tomislav Žuljević.

Po njegovim riječima, bh. reprezentacija je već prvog dana, u natjecanju u pikadu osvojila tri medalje, a idućih dana još pet, u natjecanju u boćanju i atletici.

Sa osam osvojenih medalja, BiH je zauzela 17. mjesto, od ukupno 25 zemlja koje su sudjelovale na ovim igrama.

"Osam dana provedenih u gradu cvijeća ostat će nam u sjećanju na sportska natjecanja, druženja s pacijentima iz drugih država s kojima smo razmjenjivali iskustva i na neki način učili od onih koji su bolji od nas, i u zdravstvenom i u sportskom smislu. Ove igre su posvećene darivateljima organa i članovima njihovih obitelji, onima koji su nam darujući sebe, darovali nove živote", naveo je Žuljević.

Iz Udruge su istaknuli kako se nadaju da će njihov nastup na Europskim sportskim igrama transplantiranih i dijaliziranih doprinijeti povećanju broja pacijenata koji se, sukladno svojim mogućnostima, bave sportom, što je jako važno za njihovo daljnje liječenje.

Nadaju se, također, da će na idućim Europskim sportskim igrama, 2020. godine u Dublinu, broj reprezentativaca BiH biti veći.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: sportske igre

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna