Društvene mreže bruje: Da li je Španija namjerno “pustila” Japan?

Nogomet 02. dec 202211:03 1 komentar
REUTERS/Susana Vera

Nakon što su sinoć odigrane dvije posljednje utakmice u grupi E na svjetskom prvenstvu u Kataru, dalje su se u osminu finala plasirale reprezentacije Španije i Japana dok je su Njemačka i Kostarika ispale iz takmičenja. Međutim, ove uzbudljive mečeve je zasjenila jedna druga stvar, a to je, prema brojnim reakcijama, taktika Španije da "izbaci" Njemačku, a Japan pusti dalje i tako namjesti svog budućeg protivnika.

Ovo mišljenje sinoć je kružilo društvenim mrežama, među stručnim krugovima, a svemu tome je doprinijela i poprilično blaga igra Španije u drugom poluvremenu kada je Japan dao dva gola, a Crvena furija je ostala na jednom i samim time zagarantovala sebi prolaz, dok je, s druge strane, odlična igra Njemačke koja je savladala Kostariku sa 4:2 bila nedovoljna da prođe dalje s obzirom na bodovnu listu.

Japan savladao Španiju i Elf poslao kući sa Kostarikom

Tako je sinoć Japan završio grupnu fazu na prvom mjestu sa šest osvojenih bodova, dok su Španija i Njemačka dijelile drugo mjesto. Presudio je jedan gol razlike pa je tako Španija (9:3) završila ispred Njemačke (6:5) dok je Kostarika grupu završila na četvrtom mjestu.

Također, brojne osude stigle su i iz Njemačke gdje smatraju da je Njemačka namjerno pustila Japan i izbacila Njemačku koja je važila za ozbiljnog rivala za visok plasman. I sinoć su se na utakmici čuli zvižduci u posljednjim minutama meča kada su navijači Njemačke zviždali nakon što su dobili saznanja o rezultatima susreta Španije i Japana.

Podsjetimo, Japan narednu utakmicu u osmini finala igra sa Hrvatskom, a Španija sa Marokom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare