Željka Cvijanović: Besmislene reakcije opozicionih stranaka

Vijesti 06. aug 202117:22 > 17:29 0 komentara
Željka Cvijanović u Šipovu
Željka Cvijanović u Šipovu (SRNA)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da su "besmislene" reakcije opozicionih stranaka u vezi sa ranijom izjavom člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika da će se sastati sa Christianom Schmidtom, ali ne kao sa visokim predstavnikom u BiH, ako zajedno s njim na sastanak odu i lideri svih parlamentarnih stranaka iz ovog bh. entiteta.

 

Cvijanović smatra da je ta tema bespotrebno predstavljena na taj način.

“Niko nije rekao ‘idem i vodim sve’, ili ‘idemo mi svi’, već je hipotetički rečeno da postoji takva mogućnost, ili varijanta i evo, ako hoćete da pričate, najbolje da pričamo zajedno”, kazala je entitetska predsjednica novinarima u Šipovu.

Željka Cvijanović: Besmislena galama

Ona je dodala da “ne razumije potrebu da se od toga pravi bilo kakva medijska ili neka druga priča”.

“Niti imam namjeru da doljevam ulje na vatru, niti da ih posebno komentarišem, samo ne razumijem potrebu da se neko tom temom bavi na taj način. Praviti priču i galamu oko toga je besmisleno”, kazala je Željka Cvijanović.

Dodik je izjavio da bi se neformalno sastao sa Schmidtom, ali ne kao sa visokim predstavnikom, već kao bivšim njemačkim poslanikom i ministrom, ako na sastanak s njim krenu i lideri ostalih političkih stranaka iz RS-a, što je opozicija odbila.

Ona je istakla da je zadovoljna zbog činjenice da je na sastancima, kojima je prisustvovala, a koji su podrazumijevali prisustvo i vlasti i opozicije, postignuto jedinstvo i zajednički stav.

“Ne moram to čak nazvati ni političkim jedinstvom, ali jeste politička zrelost koja je dovela ljude iz različitih političkih partija za jedan sto i koji su definisali zajedničke prioritete”, ocijenila je Željka Cvijanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!