Mostar: Skokom bez aplauza odana počast žrtvama genocida

Mostar: Skokom bez aplauza odana počast žrtvama genocida Izvor: Anadolija

Na 23. godišnjicu genocida, Mostar je odao počast nevinim žrtvama i uz tradicionalni skok bez aplauza sa Starog mosta u 11:07 sati i bacanjem cvijeća u Neretvu cijelom svijetu poručio da se zlo koje je snašlo Srebrenicu ne smije zaboraviti i nikada nikome ne smije ponoviti.

Skok u ledenu Neretvu s UNESCO-ovog spomenika izveo je dugogodišnji član Kluba skakača u vodu Mostari Ermin Sarić, nakon što je u rijeku bačeno cvijeće koje simbolizira nevinost žrtava Srebrenice.

"Želim svim generacijama poručiti da ovaj datum nikada ne smiju zaboraviti i da se Srebrenica ne smije ponoviti", poručio je Sarić sa Starog mosta.

Za njega je, kako ističe, ovaj skok bez aplauza svake godine poseban, te ga posvećuje svim žrtvama i svim borcima Armije RBiH i onih koji su dali život za BiH, Mostar, Stari most i skakače.

U ime Kluba skakača u vodu "Mostari", Saša Oručević je za AA kazao kako Klub skakača u vodu svake godine tradicionalno obilježi ovaj tužni datum skokom bez aplauza i na primjeren način daje pijetet svim nevinim žrtvama.

"Svake godine Klub skakača u vodu 'Mostari' uradi najmanje što može, ali i najviše što može. Jednostavno, da obilježimo godišnjicu genocida u Srebrenici i da pošaljemo poruku da se ovo nikada i nikome ne ponovi i da se ne zaboravi", kazao je Oručević.

Skokom bez aplauza, kako naglašava, cijelom svijetu se s UNESCO-ovog spomenika pošalje poruka da se zločin ne smije zaboraviti i da se nikada ne smije ponoviti.

Zbog genocida u Srebrenici današnji dan obilježen je tugom i žalosti u gradu na Neretvi. Zastave su na državnim ustanovama i institucijama spuštene na pola koplja, građani i brojni turisti nose "cvijet Srebrenice", a u ugostiteljskim objektima nema muzike i zabavnih sadržaja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 3

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Edi

Točno da se ne smije ponoviti ali recite šta uraditi sa ovim budalama koji traže neku novu Srebrenicu što pumpaju zaluđene

2 0

Gradjanin

"Želim svim generacijama poručiti da ovaj datum nikada ne smiju zaboraviti i da se Srebrenica ne smije ponoviti."

4 0

Bosniacum

ako zaborave morače obnpviti gradivo. Vnerski nacipnalizam iz srbije ne miruje niti ce ikada.

1 0

* Sva polja su obavezna