Zabranjeno razvijanje najveće zastave RH na Crvenom trgu

Zabranjeno razvijanje najveće zastave RH na Crvenom trgu Izvor: REUTERS/Gleb Garanich

Tisuće hrvatskih navijača stiže u Moskvu na utakmicu Hrvatske i Engleske, koja se od 20 sati igra na stadionu Lužnjiki.

Uoči utakmice brojni hrvatski navijači okupljaju se na ulicama Moskve. Stigla je i skupina navijača s golemom hrvatskom zastavom dugom 100 metara, ali policija im ne dopušta da je razviju na Crvenom trgu, piše Index. Hrvatski navijači su pregovarali s policijom, ali lokalna vlast nije dopustila razvijanje zastave na Crvenom trgu gdje je organizirana fan zona, pa je dogovoreno da je razviju ispred ulaza u Crveni trg.

Kako se približava početak utakmice, tako i u središtu Moskve raste atmosfera. Posljednjih dana glavni ruski grad je bio miran, na turniru su ostale još samo četiri reprezentacije, a među njima nema domaćina pa niti ne čudi što se Rusi polako okreću svakodnevici.

Očekuje se oko 10.000 navijača

Na Crvenom trgu ranije se moglo vidjeti tek pokojeg 'zalutalog' Argentinca ili Španjolaca koji su kupili karte do finala, a sada razmišljaju za koga će navijati. Za 'Gaučose' nema dvojbe. "Engleska ili Hrvatska ? Vi se šalite, ha ha. Prije ću navijati za Brazil, nego za Englesku," kazao nam je mladić iz Cordobe.

Upravo traje invazija charter letova prema Moskvi. Očekuje se po 10.000 navijača sa svake strane. No, dio navijača je u gradu već duže vrijeme. Skupina Hrvata Moskvu je izabrala za svoju bazu tijekom SP-a i iz nje su putovali na utakmice.

"Putovali smo avionima, vlakovima, a u Nižnji Novgorod autobusom. Nadamo se kako više nema putovanja, ostajemo u Moskvi do finala," kazao je ranije Marko dodavši: "Naših za sada nema previše, ali uskoro počinje invazija Crvenog trga, ha, ha".

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Adnan

?????

2 2

Bosniacum

nosite to u hercegovonu otud je i došla.

2 1

* Sva polja su obavezna