U potpunosti obustavljen saobraćaj Milići-Vlasenica

U potpunosti obustavljen saobraćaj Milići-Vlasenica Izvor: N1

Zbog većeg odrona obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-19 Milići-Vlasenica kod mjesta Zaklopača.

Povodom obilježavanja 23. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava Srebreničke tragedije večeras do ponoći zabranjeno je kretanje teretnih vozila iznad 3,5 tone nosivosti na putevima: Sarajevo-Olovo-Kladanj-Luke, Tuzla-Stupari-Kladanj-Luke i Tuzla-Kalesija-Caparde. Večeras do ponoći zabranjen je i prevoz eksplozivnih materija na području FBiH, kao i na putevima: Zvornik-Konjević Polje-Vlasenica-Luke, Konjević Polje-Bratunac-Srebrenica i Memići-Karakaj.

U toku su radovi na redovnom održavanju tunela Bistrik (Sarajevo), na magistralnom putu M-5, zbog čega se u vremenu od 08:30 do 15:30 sati kroz tunel saobraća naizmjenično-jednom trakom.

Na magistralnom putu M-5 prolaz kroz Travnik izvode se radovi na redovnom održavanju zbog čega se od 08 do 18 sati saobraća jednom trakom, a moguće su i kraće obustave.

Sanacioni radovi izvode se i na dionici magistralnog puta M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), zbog čega se na mjestima izvođenja radova saobraća usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Naredna dva dana zbog radova na izgradnji kružnog toka „Ilićka“ u Brčkom saobraćaj biti obustavljen na ovom lokalitetu magistralnog puta M-14.1 Brčko-Bijeljina. Za vrijeme obustave vozila će saobraćati alternativnim pravcima.

Sutra počinju radovi na sanaciji prelazne naprave na vijaduktu Bojnik na autoputu A-1 smijer Jošanica-Tarčin. Za vrijeme radova vozila će saobraćati jednom trakom.

Na GP Bosanska Gradiška pojačan je promet vozila na ulazu u BiH. Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Tokom dana od 09 do 13 sati zbog radova u Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje GP Deleuša.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna