Prekinuto žrijebanje za utvrđivanje redoslijeda na izborima

Prekinuto žrijebanje za utvrđivanje redoslijeda na izborima Izvor: N1

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas u Centru za edukaciju u Sarajevu organizira žrijebanje za utvrđivanje redoslijeda političkih subjekata na glasačkom listiću, ali je žrijebanje nakon nekoliko minuta prekinuto zbog tehničkog problema.

Kako javlja reporter N1 televizije Slaviša Starčević, žrijebanje se 132 politička subjekta je prekinuto zbog tehničkih poteškoća. Nakon izvučenog 71. političkog subjekta, sistem je zakazao.

IT sektor CIK-a nije mogao da objasni zašto je nastao problem. Iz CIK-a su uvjeravali da se žrijebanje može nastaviti, ali se ne može vidjeti broj uz pojašnenje ''da će se zamisliti da je sledeci broj 72''.

Nakon što su stranke prihvatile taj način, ubrzo je sistem opet pao, pa je data pauza, a naknadno je potvrđeno da će žrijebanje biti nastavljeno ručno.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.Tagovi: CIK , Izbori 2018.

Komentara 4

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Hare Kriška

Bolje im je da koriste mješalicu za beton.

1 0

Mile

Stranački stručnjaci.

1 0

As

Pa ne postoji sistem na svijetu koji može podnijeti toliku budalaština. Toliko političkih subjekata na ovako malu zemlju.

4 0

* Sva polja su obavezna