Spomenik Franji Tuđmanu u Tomislavgradu

Spomenik Franji Tuđmanu u Tomislavgradu Izvor: N1

Duvanjski akademski kipar Ilija Skočibušić privodi kraju rad na spomeniku Franji Tuđmanu koji bi trebao biti postavljen u park kod novog autobusnog kolodvora u Tomislavgradu, a svečano otvaranje planirano je 10. kolovoza.

Inicijativu za podizanje spomenika pokrenuli su Udruga dragovoljaca i veterana općine Tomislavgrad, Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskoga rata općine Tomislavgrad, te zaklada "Dr. Franjo Nevistić" iz Zagreba, uz podršku Općine Tomislavgrad.

"Podizanjem spomenika Franji Tuđmanu narod duvanjskog kraja želi iskazati svoju zahvalnost prvom hrvatskom predsjedniku za sve dobro što je učinio za svoj hrvatski narod", istaknuli su pokretači inicijative.

Predsjedništvo tomislavgradske HVIDR-e uputilo je inicijativu Općinskom vijeću Tomislavgrad da se prostor na kojem će biti postavljen spomenik imenuje Trgom Franje Tuđmana, kao i inicijativu da se prostor kod spomenika kralja Tomislava imenuje Trgom hrvatskih branitelja.

"Kako je općina Tomislavgrad dala značajan broj branitelja u Domovinskom ratu ovo imenovanje bilo bi na određeni način i stvarna zahvala njima, hrvatskim braniteljima s posebnim naglaskom na poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje s područja ove općine", istaknuli su iz HVIDR-e Tomislavgrad.

Tagovi: Franjo Tuđman

Komentara 5

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Juli varljivi

Hoce li pored njega podici i Pavelicu i on je dosta doprinio Hrvatskom narodu. Dobro bi bilo da ih upare.

13 1

A

Ja naroda blentavog kome dižu spomenik,njega se treba stiditi, nikome on nije dobra donjeo.

12 0

Bošnjak

I ovaj će proći isto kao i onaj Draži Mihajloviću u Brčkom. Odmah je ostao bez glave i u horizontalnom položaju, vjerujem da bi ovaj trebao završiti isto. Bolje da su stavili kakav spomenik na žrtve Ahmića, Grabovice, Trusine, Stupnog Dola i ostalih mjesta. Za sve te zločine najviše je kriv ovaj fašista jer mu je Perec od zemlje bio isuviše tanak na jugu pa ga je htio podebljati.

12 1

* Sva polja su obavezna