Parada roditelja i mališana u Banjaluci

Parada roditelja i mališana u Banjaluci Izvor: N1

Porodica, odgovorno roditeljstvo i briga o djeci promovišu se na manifestaciji Konferencija beba koja će se ove godine održati u 37 gradova. Roditelji i mališani danas su paradirali Banjalukom, a sutra će Vlasenicom.

Dječija graja, pjesmice, smijeh ali i plač beba odzvanjali su parkom Petar Kočić. Animatori, klovnovi, mađioničari...

Sa pozornice su se talentom rasipali mladi pjevači, glumci i recitatori. Nagrade su dobile najmlađa i najstarija beba.

"Ovo je najmlađa beba. Nemanja Vujinović 9. juna je rođen, znači ima mjesec i dva dana. Ima dva brata od osam i četiri godine", priča ponosna majka Sanja Vujinović.

"Danas joj je tačno godinu dana. Tačno u četiri sata. Ovo je super manifestacija, trebalo je još više da bude djece ovdje", smatra Marina Milanović, majka najstarije bebe.

Nagrađena je beba sa najviše braće i sestara. Marko Kokan ima dva mjeseca, dva brata i jednu sestru.

"Veliko bogatstvo, velika sreća, najveće bogatstvo su nam djeca. S njima se uživa na pravi način", ističe Rada Kokan, majka bebe sa najviše braće i sestara.

Dvanaestu godinu za redom konferenciju beba organizuju entitetska i lokalna zajednica u saradnji sa udruženjem "Sva djeca svijeta".

"Ministarstvo finansijski podržava rađanje trećeg i četvrtog djeteta. Vlada RS podržava tj. daje pomoć pri rođenju prvog djeteta, te finansiramo udruženje koje je od javnog interesa, a to je udruženje "4+", kaže Bosiljka Bošnjak, pomoćnik ministra za porodicu u Vladi RS .

Konferencija beba je ove godine počela 25. juna i održana je u 36 gradova. Tridesetsedma, završna, biće sutra u Vlasenici.

Izvor: N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: banjaluka , bebe

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna