Naša stranka: Ako je kriminal patriotizam, onda SDA ima najveće patriote

Vijesti 23. mar 202420:54 2 komentara
N1

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, stao je u odbranu bivšeg premijera FBiH Fadila Novalića koji je otišao na odsluženje zatvorske kazne. Njegovo hapšenje nazvao je reduciranjem snaga bh. patriota. Tim povodom reagovala je Naša stranka.

“Kad bi kriminal bio patriotizam, nema sumnje da bi SDA imala najveće patriote. Stranka demokratske akcije je poznata po tome da pod krinkom patriotizma prikriva i štiti kriminal. Ta demagogija je razotkrivena i to je jedan od razloga zašto SDA više nije u vlasti. Vrijeme je da priču o patriotizmu počnemo graditi na zdravim temeljima. Patriotizam je prilagođavanje EU standardima, patriotizam je uplaćivanje poreza, patriotizam je obrazovanje i zasluženo stečene diplome, patriotizam je briga o okolišu, patriotizam je, na kraju krajeva, poštivanje sudskih presuda”, navode iz Naše stranke.

Kriminal, dodaju, moramo nazivati pravim imenom.

“Ako se dešava u politici, onda je on u rangu s izdajom države i izdajom povjerenja građana. Upravo hapšenje takvih nazovi patriota je jedan od razloga zašto se približavamo EU jer smo pokazali da nema nedodirljivih. To se, naravno, ne sviđa onima koji našu zemlju gledaju kao svoje privatno vlasništvo. No, garantujemo im da će njihovo ostati samo ono što su svojim radom pošteno stekli. Institucije ćemo u potpunosti vratiti u službu građankama i građanima”, zaključili su iz Naše stranke.

Podsjetimo, lider SDA Bakir Izetbegović oglasio se danas na svom zvaničnom Facebook profilu i prokomentirao odlazak Fadila Novalića u zatvor.

“Presuda kojom je pred Sudom BiH osuđen Fadil Novalić je izvršna i on se nalazi u zatvoru. Trebalo bi da je to “zadovoljenje pravde“. Umjesto toga, dobili smo nepravdu na djelu”, kazao je, između ostalog, Izetbegović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare